REUTERS/Eddie Keogh / REUTERS
STAVIO GA NA MUKE

NAJSKUPLJI REPREZENTATIVAC SRBIJE U POVIJESTI NAHVALIO HRVATSKOG MAESTRA 'On je odličan nogometaš, protiv njega je zaista teško igrati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. kolovoz 2017. 13:36

Luka Modrić i Mateo Kovačić osvajači su Uefinog superkupa! Zinédine Zidane nadmudrio je Joséa Mourinha, madridski je Real pobijedio Manchester United s 2-1, u utakmici igranoj u Skoplju, na stadionu “Filip II Makedonski”, u drugoj utakmici takvog tipa odigranoj u nekoj južnoslavenskoj zemlji nakon finala Kupa prvaka igranog u Beogradu 1972.

Zizou su novi naslov uoči nove sezone pogocima u 24. i 52. minuti donijeli Casemiro i Isco (Lukaku je tek ublažio poraz u 62.), čime su ga uvrstili na popis dvostrukih osvajača Superkupa, na kojem su od ranije Alex Ferguson, Raymond Goethals, Arrigo Sacchi i Louis van Gaal.

Također valja napomenuti kako je Luka Modrić odigrao čitavu utakmicu za Real, dok je Mateo Kovačić ostao na klupi. Luka je kao i obično bio glavni motor igre 'kraljevskog kluba', a nakon utakmice dolazile su pohvale sa svih strana. Osim Josea Mourinha, čestitke na račun igre hrvatskom 'maestru' uputio je i Nemanja Matić. Reprezentativac Srbije koji je ovog ljeta stigao u redove Manchester Uniteda za 45 milijuna eura.

- Modrić je odličan igrač, teško je igrati protiv njega, kao i protiv svih ostalih igrača iz veznog reda Reala - kazao je Matić.

S druge strane kada je riječ o igri Uniteda i velike sebičnosti Paula Pogbe u pojedinim trenucima, Matić je kazao:

- Ne dijelim savjete igračima, za takve stvari tu je trener. Ja sam samo dio momčadi, a svi smo tu da odradimo posao što bolje.

Linker
20. travanj 2024 19:04