REUTERS
NE DA SE FRANCUZ

NAVIJAČI ARSENALA NA RUBU ŽIVACA! WENGERU, VRIJEME JE DA ODEŠ 'Ne može, to se traži već 20 godina, imam odgovornost prema klubu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. veljača 2017. 13:51

Svake godine ista priča, barem kada je u pitanju Arsenal i odlazak još uvijek aktualnog trenera Arsenea Wengera. Iako su 2014. i 2015. uspjeli stići do naslova u FA Kupu, navijače boli činjenica kako na kantu u Premier ligi čekaju već dvanaest godina kada su osvojili svoj posljednji naslov ne izgubivši pritom niti jednu utakmicu. Zbog toga su i dobili nadimak 'The Invincibles' (Nepobjedivi), ali danas su daleko od slavnog nadimka.

Osim u prvenstvu, Topnici ne briljiraju niti u Ligi prvaka. Gotovo svake godine lakoćom prolaze prepreke u skupinama, ali nikako da se napravi iskorak u nokaut fazi gdje redovito ispadaju već na samom početku. Isti scenarij će se vrlo vjerojatno dogoditi i ove godine obzirom kako su se loše proveli u prvoj utakmici osmine finala na gostovanju u Müncehnu gdje ih je Bayern nadigrao s visokih 5:1. Izgleda kako će uzvrat u Londonu biti čisto odrađivnje posla za Bavarce, što je i sam Joško Jeličić ustvrdio nakon utakmice kada je ironično kazao kako želi svu sreću juniorima Bayerna u Londonu.

Kako god bilo, navijači Topnika traže promjene i to pod hitno. Pojačanja dolaze na kapaljku, a i ona koja stignu uglavnom se pokažu kao potpuni promašaj. Ove sezone to je slučaj s Granitom Xhakom koji nije ni približno na razini na kojoj je bio u vremenu dok je nosio dres Borussije iz Mönchengladbacha. Valja napomenuti kako je u dovođenje Švicarca na Emirates uloženo je 45 milijuna eura što je definitivno previše obzirom na prikazano. Kako Xhaka ne bi ostao sam u ovom londonskom sivilu, tu je i španjolski napadač Lucas Pérez koji je Wengera koštao 20 milijuna eura, ili pet milijuna po pogotku koliko ih je do sada postigao što u FA Cupu, Liga Kupu i Ligi prvaka.

LONDON, ENGLAND - DECEMBER 03:  Slaven Bilic, Manager of West Ham United and Arsene Wenger, Manager of Arsenal greet prior to the Premier League match between West Ham United and Arsenal at London Stadium on December 3, 2016 in London, England.  (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)
Getty Images

Daleko od svojih najboljih izdanja su i prve dvije zvijezde kluba i najplaćeniji igrači, Alexis Sanchez i Mesut Özil koji u nekim trenucima i utakmicama izgledaju kao da im se danas baš i ne znoji. Slično je bilo i u posljednjem susretu gdje su više statirali, nego bili opasnost po vrata Manuela Neuera. Wenger je pokušao nakon minhenskog debakla smiriti tenzije i objasniti kako je došlo do katastorfe, ali navijače vipe nije briga. Odlazak vide kao jedinu opciju, ali Francuz je daleko od tog mišljenja.

- Stalno se spominje moj odlazak. To se piše već 20 godina i te stvari jednostavno moram prihvatiti, ali ne želim uopće o tome pričati. Što god da se dogodi, ja ću nastaviti svoju karijeru jer imam odgovornost prema ovom klubu. Važno je samo da klub donese pravu odluku i da bude u sigurnim rukama. Mrzim gubiti, ali i ako ja odem, Arsenal neće dobivati svaku utakmicu. Nadam se da će se u budućnosti to promijeniti - kazao je Wenger.

Britain Football Soccer - Preston North End v Arsenal - FA Cup Third Round - Deepdale - 7/1/17 Arsenal manager Arsene Wenger  Action Images via Reuters / Alan Walter Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / Alan Walter Livepic

Legendarni 67-godišnji Francuz već je dvadeset godina na čelu kluba iz sjevernog Londona, bio je jedini ne-britanski menadžer koji je uzeo 'The Double' (FA Premier Ligu i FA kup) u Engleskoj, 1998. i 2002, ostvario je niz uspjeha s Topnicima, ali posljednjih godina ga ne ide, i to je činjenica. Navijači ga više ne simpatiziraju, rezultata nema i promjena sredine ili mirovina se nameće kao jedino logično rješenje. Barem za sve one koji bi voljeli Topnike vidjeti na vrhu.

Linker
19. travanj 2024 08:04