Uzvanici u Maksimiru
 Foto: Ronald Gorsic / Hanza Media, sn ilustracija
IMPRESIVNA PODRŠKA

FOTO: ATMOSFERA KAKVA SE SAMO POŽELJETI MOGLA! NAVIJAČI APSOLUTNO STALI UZ VATRENE Probijen je rekord brojača, Maksimir ovo ne pamti pune 4 godine

Utakmicu između Hrvatske i Grčke pratilo je 30.013 navijača. Maksimir ne pamti takvu posjetu od 2013. godine i utakmice protiv Srbije.
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 09. studeni 2017. 23:28

Mogli bismo ovdje teoretizirati o raznim stvarima, no put preko Trga do stadiona, pa potom i ono što smo na njemu doživjeli, bio je jednoglasan: Hrvatska je stala uz Hrvatsku.

Bez obzira na brojne teme koje nas dijele, Maksimir je punim srcem kucao za "vatrene". Od početka dana, i kratkih zdravica tamo na Črnomercu, sve do putnih piva prije utakmice na Borongaju, sve se svodilo na "tu neku Grčku".

- Kog' se mi bojimo? Pa to su 'levati' - govorio bi prvi.

- Dat ćemo im tri komada, glatko - nadovezao bi se drugi.



Premda je novinarski kredo zagovarao "nulu", razboritost i grčku branu, navijači su navijački bili slobodni. I glasni. I silno pozitivni.

- Pusti borbu za HNS, koji je otuđen, 'ajmo mi prvo u Rusiju pa ćemo ih lako riješiti.

Hoće li ili neće, ostaje pitanje, no jasno je da su probili rekord maksimirskih brojača (30.013 gledatelja), koji na Dinamovom stadionu stoje četiri-pet godina, kao i da su ovi koji su došli odlučili zajedno s "vatrenima" srušiti Grke. O idealima ćemo, očito, nakon Rusije.

"Igrate za nju, našu voljenu", orilo se stadionom koji je doista 90 minuta gonio Dalićevu vrstu prema trijumfu koji bi trebao donijeti mundijal.


Tako je i bilo. Maksimir je, baš poput "vatrenih", bio iznimno raspoložen i inspirativan te je svoje miljenike jasno gurao u društvo najbolje 32 reprezentacije svijeta. Uz silnu podršku, koja je posljednjih dana iz mrtvih pretvarala u gorostase, stvorila je zaista atmosferu o kojoj se moglo samo sanjati. Bez baklji, uz, doduše, bliceve mobitela, bez krivih, fašističkih glagola, navijačka je podrška jučer bila za primjer.

Nastavila se, pak, u revijalnom tonu. Kako je Hrvatska razbijala Grčku, tako je i navijačka bojna nastavila likovati na tribinama. Nije to bila "ona" podrška koja je slijevala led u suparničke žile, a koje se samo prisjećamo, no ova sinoć, ako moramo uspoređivati, bila je jedina koja je barem mogla doći blizu. Nema dvojbe, Maksimir je jučer zaslužio čistu peticu!

Linker
24. travanj 2024 02:32