Foto: Damir Krajac / CROPIX
ARMADA UZ SIGNALNE RAKETE

FOTO: ČEKA LI HRVATSKOG PRVAKA VELIKA KAZNA? Pogledajte kako su navijači Rijeke bakljadom umalo prekinuli susret na bečkom Prateru

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 20. listopad 2017. 10:08

Rijeka je na gostovanje kod Austrije Beč (3:1) stigla s imperativom pobjede, a hrvatskog su prvaka na Ernst-Happel stadion stigli podržati i njegovi najvjerniji navijači.

Oko tisuću pripadnika Armade smješteno je na sam vrh jugoistočne tribine gdje se 'zacrvenilo' već u petoj minuti kada su upaljene dvije baklje.

U 61. minuti zapaljeno ih je desetak što je ozbiljno zadimilo stadion i u jednom trenutku prijetio je i prekid jer je vidljivost bila znatno smanjena. Srećom, švicarski sudac Scharer nije prekinuo susret, no kazna će za Rijeku sasvim sigurno stići.

Nadamo se samo kako neće biti prestroga i da hrvatski prvak domaće utakmice na Rujevici neće ponovno morati igrati s dijelom tribina zatvorenim.

I dalje pod znakom upitnika ostaje hoće li Rijeka proći bez kazne za paljenje i bacanje baklju navijača na utakmici protiv Milana na San Siru? Po svemu sudeći, tako bi moglo i biti...

Naime, iako je od te utakmice prošlo već gotovo mjesec dana, na Rujevici još nisu dobili nikakvu “čestitku” od disciplinskih tijela krovne europske nogometne organizacije.

Raspolagali su u riječkim redovima informacijama da bi UEFA do 19. listopada mogla donijeti odluku o kazni, a kako se to do jučer nije dogodilo, na Rujevici se nadaju da neće ni stići odnosno da će izbjeći financijsku kaznu.

Ako se to doista dogodi, ovakva odluka ići će u prilog samo onima, koji tvrde da se UEFA “boji” kazniti velike klubove jer bi, kažnjavanjem Rijeke, morala kazniti i Milan kao organizatora utakmice.

Linker
25. travanj 2024 15:25