Foto: Luka Gerlanc / CROPIX / CROPIX
NOVI ISPADI

FOTO: NAVIJAČI LEVSKOG OPET VRIJEĐAJU I PROVOCIRAJU Ružnim uvredama dočekali novinarsku ekipu: 'Beži bre, pi***!', 'No ingliš, mi turisti'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. srpanj 2017. 20:59

- Beži bre, pičko! – poručila je našem fotoreporteru i novinaru skupina navijača bugarskog "Levskog" koja je četvrtak prijepodne provodila na štekatu jednog kafića na zadarskoj rivi, samo pedesetak metara udaljeni od Prve policijske postaje na Poluotoku, piše Zadarski.hr.

Htjeli smo s njima razgovarati o dva incidenta u kojim su sudjelovali u noći sa srijede na četvrtak, kada ih je napala nepoznata skupina domaćih navijača, ali osim prijetećih poruka, uvreda, jednog srednjeg prsta i "no ingliš, mi turisti", nisu bili raspoloženi za razgovor.

Dok je dvadesetak njihovih kolega bilo na policijskoj obradi u Prvoj postaji, ostatak bugarskih navijača čekao ih je u kafićima na rivi, pod budnim okom zadarskih policajaca. Policajci su pomno pratili svaki njihov korak, i dok su sjedili, i kad bi krenuli u šetnju, a povremeno su s njima i razgovarali.

Navijači Levskog s kojima smo pokušali stupiti u kontakt imali su crne majice, bili su mišićavi, ošišani na kratko, s tetovažama od glave do pete. Neki među njima nisu imali majice pa smo im mogli vidjeti tetovirane kukaste križeve.

Neki su pak na Facebooku tijekom boravka u Zadru objavili fotografije kako se kupaju na Kolovarama, popularnom zadarskoj plaži. Snimljeni su u plićaku ispod navijačkog transparenta s podignutom desnicom.

Upravo takve profašističke i nacionalističke provokacije, tvrde naši sugovornici, bio je povod navijačkog sukoba.

Linker
20. travanj 2024 13:29