Reuters / Carl Recine Livepic / REUTERS
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL

FOTO: NAVIJAČKO LUDILO U CARDIFFU, NAVIJAČKE BROJKE SU IMPRESIVNE, A VIJORI SE I HRVATSKA ZASTAVA Kovačić otkrio recept za pobjedu

Piše: HinaObjavljeno: 03. lipanj 2017. 18:31

PRIJENOS UŽIVO

20.10 - Puni se stadion u Cardiffu, igrači izlaze na teren i bliži se trenutak početka ovog velikog spektakla.

19:10 - Nešto više od jednog i pol ata preostalo je do početka finala. Prema napisima svjetskih medija u Cardiffu se nalazi oko 170.000 navijača Juventusa, odnosno Reala. Brojke su impresivne.

18:10 - Navijači odbrojavaju minute do početka velikog finala. Ulice Cardiffa pune su navijača koji zdušno bodre svoju momčad. Jedna skupina Realovih fanova tako je pjevama 'mi smo kraljevi Europe'.

17:30 - Hrvatski veznjak Reala Mateo Kovačić oglasio se putem Twitter uoči finala Lige prvaka protiv Juventusa i poslao motivirajuću poruku: 'Talentom se dobivaju utakmice, ali momčadskim radom i inteligencijom se osvajaju naslovi".

17:00 - Sigurnosne mjere za spektakzularno finale Lige prvaka bit će nanajvišoj razini. U glavnom gradu Walesa će patrolirati oko 2000 policajaca, od kojih će neki biti naoružani dugim cijevima. Policajci će tijekom dana i večeri pretraživati sumnjive osobe na ulici, a zabranjen je ulazak na Nacionalni stadion s torbama i ruksacima. Zasad tijekom dana nisu zabilježeni veći incidenti.

16:25 - Zahuktava se navijačka atmosfera u Cardiffu uoči velikog finala Lige prvaka između Reala i Juventusa. Deseci tisuća navijača talijanskog prvaka Juventusa od jutra kruže oko stadiona u Cardiffu gdje se večeras u finalu Lige prvaka sastaju Real Madrid i Juventus a mnogi nose dresove hrvatskog napadača Marija Mandžukića i hrvatske zastave.

“Mandžukić nam se sviđa jer je ratnik”, reka je Hini Cristina Gentinetta koja je s prijateljem stigla iz Torina. Zbog hrvatskog 31-godišnjeg reprezentativca nosi hrvatsku zastavu. “I Pjaca je dobar no volimo Mandžukića”, dodao je njen prijatelj.

Mario Mandžukić je stigao u Juventus iz Atlético Madrida u ljeto 2015. a prošli mjesec je produžio ugovor do ljeta 2020.

“Drago nam je zbog toga jer je fantastičan igrač”, rekao je novinar Juventusovog radija u hostelu pored stadiona. Novinar nosi crno-bijeli dres s Mandžukićevim imenom i potpisom. Napadač s brojem 17 na leđima postigao je ove sezone 10 golova u 47 utakmica a osam puta je asistirao.

Navijači Juventusa i Real Madrida okupljaju se oko stadiona a do 15 sati nisu zabilježeni incidenti Policijske kontrole su pojačane i detaljne zbog terorističke prijetnje pa se na ulazima u hotele i hostele pregledavaju rezervacije i dokumenti.

Linker
24. travanj 2024 04:48