CROPIX
SVE SKUPA - FANTASTIČNO!

FOTO: RIJEČANI TEŠKIM STROJEVIMA ODGOVORILI NA PROVOKACIJU S MAKSIMIRA 'Izdajniku' zviždala cijela Rujevica, bilo je baklji, ali derbi je prošao za 10

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 08. travanj 2017. 23:06

Navijačka groznica kojom je započelo subotnje jutro u gradu na Rječni, u popodnevnim satima preselila se na Rujevicu. Navijači su poslušali apele uprave riječkog prvoligaša i tribine Rujevice sat vremena prije početka utakmice bile su već gotovo popunjene. Čak su i gostujući navijači unatoč strogim sigurnosnim mjerama koje prate utakmice visokog rizika stigli na vrijeme i nakon dugo vremena u kavezu je bilo više gledatelja nego policajaca.

Derbi s Dinamo sasvim očekivano izazvao je ogroman interes. Prije desetak dana u nepuna dva sata nestalo je 1500 karata koje su Riječani pustili u promet, a brojka od 6004 gledatelja koliko su registrirali brojači na ulazu stadiona, ujedno je novi rekord Rujevice.

Uz navijače oba kluba derbi su sa sjeverne, još ne izgrađene tribine gledala i dva rovokopača.

Teški građevinski strojevi koji su na Rujevicu stigli dan uoči utakmice nisu došli bez razloga, ali stječe se dojam da su prvenstveno poslužili kao odgovor na izjave sportskog direktora Dinama Romea Jozaka prema čijim riječima Rijeka je odustala od gradnje sjeverne tribine svjesna da neće igrati Ligu prvaka.

Uz uobičajeni dekor koji stvara Limena glazba Trsat, i brojni drugi muzičari, svoje su dodali navijači. Brojnija i glasnija Armada je diktirala tempo, a kao što se i očekivalo Leškovića su već na predstavljanju počastili salvom zvižduka. Bila je to zvučna kulisa koje je pratila svaki dodir s loptom donedavnog igrača Rijeke.

Svako i najmanje posustajanje navijača „bijelih“ spremno je koristilo 350 navijača Dinama i vrlo brzo uslijedio je verbalni sukob uobičajeno uvredljivog repertoara s obije strane. Armada je ponovno dokazala da ne postoji kontrola koja može spriječiti pojavljivanje bengalki, ali na sreću sve je ostalo na tribinama.

Linker
21. travanj 2024 14:28