CROPIX
SIGURNOST IZNAD SVEGA

IZVANREDNO STANJE NA MAKSIMIRU - SPEKTAKL, ALI I GUŽVA I RIJETKO VIĐENE MJERE Otvara se nova tribina, stiže tisuću redara i policajaca, tri kontrole..

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. ožujak 2017. 10:35

Nakon što se ulaznice za ogled s Ukrajincima praktički rasprodale, ostao je još samo maleni kontingent za tribinu Sjever gore, jučer smo saznali da će biti otvorena i tribina - Zapad gore!?

Otkuda sad pak to? Jer stalno se tehniciralo podacima da na toj tribini nema WC-a te da bi nastao problem ako bi ga netko želio koristiti, što je priznat ćete, vrlo izgledno. Onda bi se ti “kojima je sila” morali spuštati na tribinu ispod, pa bi moguće nastale velike gužve, u konačnici sigurnosni problem.

No, a to se eto saznalo tek dva dana prije početka utakmice, tribina Zapad gore je predviđena za...

- Našu nogometnu obitelj. To je pozivna tribina na koju će moći besplatno nogometni ljudi iz naših županija, djeca, mladi nogometaši, treneri, nogometni djelatnici.... - kazao nam je glasnogovornik Tomislav Pacak.

Inače, tako je odlučio Izvršni odbor HNS-a na svojem posljednjem sastanku, ali očito ta priča nije bila iskomunicirana s medijima, pa se to nije saznalo. Izvršno tijelo HNS-a je na taj način željelo zahvaliti svim onima koji su uključeni u nogomet u županijama, a posebno im je bio interes da se na toj tribini pojavi što više mladih nogometaša. Za utakmicu će iz svake županije biti organizirani autobusi koji će zainteresirane odvesti na utakmicu. Inače, saznali smo da društvo iz HNS-a to nije željelo oglašavati na sva zvona, jer bi se onda mogli javljati još mnogi koji bi se željeli besplatno ubaciti na tribinu, a to nije bio cilj ove akcije.

Naravno, da ne zaboravimo, bit će osigurani WC-i, na tribinu Zapad gore instalirat će se kemijski, tako da neće biti nikakvog problema. U HNS-u očekuju da će tribina biti dobro popunjena, neki barataju brojkom do 2000 ljudi. Dakle, Maksimir će protiv Ukrajine biti još puniji nego što se mislilo, moglo bi se skupiti oko 30 tisuća gledatelja.

---------------------------------------------------------

Tri kontrole, 500 redara i 500 policajaca za utakmicu

Na stadionu su, već u srijedu, postavljene ograde koje razdvajaju parkirališta, a što se tiče osiguranja nadležni tvrde da je sve spremno. Doznajemo da je sve obavljeno što je obavljeno trebalo biti, na stadionu će se nalaziti više od 500 redara i također preko 500 policajaca.

Kontrole na ulazima bit će rigoroznije nego inače. Zapravo, bit će tri kontrole. Prvo je pretkontrola na kojoj će trebati pokazati ulazicu kako bi se ušlo u krug stadiona. Druga je predulaz gdje svatko mora uz ulaznicu pokazati i osobnu iskaznicu ili drugi identifikacijski dokument. I nakon toga je posljednji ulaz na tribinu.

Jasna je poruka gledateljima, na stadion treba doći što ranije kako bi se izbjegle gužve i moguće kašnjenje na početak utakmice.

Linker
25. travanj 2024 05:54