CROPIX
USUSRET RASPLETU PRVENSTVA

KAKO DIŠE DALMACIJA PO PITANJU NOVOG 'OSVAJAČA' HRVATSKE? Ma, mnoge nije ni briga tko će biti prvak kada to već nije Hajduk

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 11. ožujak 2017. 14:21

Je li uistinu Splićanima draže da prvak bude Dinamo samo da ne bude Rijeka, kako je to prije nekoliko dana poručio prvotimac Riječana Filip Bradarić. Zna Filip kako dišu u njegovu rodnom gradu, zna sigurno da je Hajduk svima na prvom mjestu, ali isto tako zna da je Dinamo glavni suparnik Hajduku...

- Ma kakav Dinamo, mogu biti svi samo ne Dinamo. Više nam je Mamića na vrh glave, tko može gledati 12. godinu Dinama na čelu tablice. Nije me uopće briga hoće li to biti Rijeka ili netko drugi, samo da nije Dinamo - kazao nam je Ante Božić, 44-godišnji umirovljenik HV-a, nekoć borac s prve linije, a danas između ostalog i pretplatnik Hajduka.

- Moram dodati da utakmica nije za mene susret koji mami i privlači. Zašto? Zato što Hajduk nije snažan. Ne borimo se ni za što, hoćemo li biti treći ili četvrti mala je razlika - zaključio je Božić.

Split, 161016.
Svecano potpisivanje prijenosa dionica izmedju tvrtke Tommy i udruge Nas Hajduk na splitskom Narodnom trgu (Pjaci) istom mjestu gdje je 1950. godine osnovana Torcida. Udruga Nas Hajduk preuzela je od Tommy 24,78 % hajdukovih dionica i sada ima kontrolni paket dionica. Na fotografiji: djeca iz djecjeg vrtica Tratincica iz Segeta
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Boško Čavka priprema se za Europsko prvenstvo u dizanju utega. Hrvatski je izbornik, ali je i Splićanin, a to odmah znači i navijač Hajduka. Boško, tko će biti prvak?

- Najviše bi volio Hajduk, ali s ovim vodstvom kluba to je znanstvena fantastika. Promjene su nužne, ali neću širiti temu. Peče me ovo kad vidim da je Hajduk daleko od borbe za titulu - kazao je Čavka s puno emocija i nastavio u jednom dahu.

- Ako već netko treba biti prvak, onda je bolje da to bude Rijeka. Bolje za hrvatski nogomet. Nema smisla da cijela liga stane u Dinamo. Rijeka je rezultatom zaslužila prvo mjesto, ali znate što bi se moglo dogoditi. Da Hajduk u subotu uzme barem bod i pomogne Dinamu. Prvo pomogne sebi, jer ne smije izgubiti, a onda Dinamu, jer će Zagrepčani smanjiti razliku. To vam je izgledan scenarij za subotu i sve se nekako bojim da bi prvak mogao biti Dinamo.

Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Primoštenci su godinama zaštitni znak Hajdukovih utakmica gdje god se igra po Hrvatskoj i Europi.

- Mi smo tragedija, a ne znam kakva je Rijeka - počeo je svoje razmišljanje Anđelko Zuban Džekson, navijač Bijelih iz Primoštena i česti posjetitelj Poljuda.

- Ali ne i ove subote, kod nas je već počeo turizam, ima gostiju, morat ću ostat u Primoštenu. Rijeka ili Dinamo? Za mene svejedno. To vam je u Primoštenu stavljeno na razinu oklade. Kako Hajduk nije u utrci, onda se klade po janje. Nema tu emocija, samo oklada, jer inače nikoga nije briga tko će biti prvak kada to nije Hajduk. Nas u Primoštenu samo Hajduk interesira, a te priče Rijeka ili Dinamo su nebitne.

Tako se razmišlja u Splitu i okolici. Ako nije Hajduk, ipak je bolje da više nije ni Dinamo. Jer Dinamo je pravi dugogodišnji rival s tradicijom. Dinamo je magnet za pun stadion. Rijeci je u HNL-u samo jednom uspjelo napuniti Poljud i pitanje je kada će se opet ponoviti svibanj 1999... Splićani im žele sreće u borbi za naslov, ali ne i u subotu na Poljudu.

Linker
17. travanj 2024 03:29