facebook
NAVIJAČKA PRIČA IZ RIJEKE

LUDILO NA KVARNERU, STADION POD OPSADOM, NIŠTA SE NE PREPUŠTA SLUČAJU ZA UTAKMICU GODINE Riječka euforija stigla je sve do - Slovenije!

NAVIJAČKA PRIČA IZ RIJEKE Sjajna je atmosfera na derbiju svih derbija koji nakon 11 godina može odlučiti o promjeni na tronu hrvatskog nogometi
Piše: Luka BenčićObjavljeno: 08. travanj 2017. 18:56

Posebno su atraktivnu podršku prvotimcima Rijeke dali navijači iz Buzeta u Istri, koji su noć prije utakmice organizirali veliku bakljadu, a nezaboravni prizori izgledaju kao da je cijeli istarski gradić bio u plamenu

Riječke su se ulice dan uoči gostovanja Dinama na Rujevici probudile "odjevene“ navijačkim porukama upućenima nogometašima Rijeke koji su se našli u prilici odlučiti ishod ovogodišnjeg prvenstva.

U raznim dijelovima Rijeke, kao i u središtu grada, tijekom noći su postavljeni transparenti ispisani plavom bojom na prozirnim folijama, koji su bili razvučeni po ogradama, između stabala, prometnih znakova ili stupova gradske rasvjete. Novi se trend vrlo brzo proširio prigradskim naseljima, kao i po otocima, tako da su uskoro fanovske stranice NK Rijeka na Facebooku počele zasipati fotografije maštovitih transparenata. Euforija je došla čak i do susjedne Slovenije gdje je u pograničnom naselju Jelšane obitelj Iskra dala 5000. člana Rijeke uoči derbija.

Posebno su atraktivnu podršku prvotimcima Rijeke upriličili navijači iz Buzeta u Istri, koji su noć prije utakmice organizirali veliku bakljadu, a nezaboravni prizori izgledaju kao da je cijeli istarski gradić bio u plamenu. Tijekom utakmice u Buzetu je organizirano javno gledanje jer je kapacitet Rujevice premalen za sve koji su derbi željeli gledati uživo. Noćna bakljada organizirana je i u Vrbniku na otoku Krku, a javna gledanja po svim dijelovima Primorsko-goranske županije, kao i po riječkim kafićima koji su jučer bilježili pojačan promet.

Dan uoči utakmice pismo podrške NK Rijeka uputio je i riječki gradonačelnik koji je za vikend bio u Portugalu s rektorom riječkoga sveučilišta Perom Lučinom pa nije mogao doći na Rujevicu.

"Pred vama je jedna od najvažnijih utakmica ovoga prvenstva, utakmica koja svima nama jako puno znači i koja vodi do naslova hrvatskog prvaka. Siguran sam da ćemo još jednom pokazati koliko "grad koji teče" voli nogomet, koliko zaslužujemo pobjedu protiv Dinama i kako dobro možemo igrati sami protiv svih", napisao je, među ostalim, Vojko Obersnel, poručivši im da su ponos Rijeke.

I subotnja je špica na riječkom Korzu bila u znaku derbija, tako da se moglo vidjeti puno šetača oba spola i svih dobi u navijačkim majicama, a utakmica je bila glavna tema razgovora na terasama kafića. Uoči derbija navijači su preko društvenih mreža pozivali sve koji u subotu idu na Rujevicu da HNS-u ne daju nikakvog povoda za eventualne sankcije. S obzirom na to da je riječ o utakmici visokog rizika, po gradu i oko stadiona bile su organizirane pojačane mjere sigurnosti kako bi se izbjegli incidenti.

Ulaznice za ogled s Dinamom bile su rasprodane već danima uoči utakmice, tako da je za njima vladala potraga pa su na crnom tržištu postizale puno više cijene nego u redovnoj prodaji. Već u utorak bile su rasprodane prigodne majice koje je Armada tiskala u povodu 30 godina postojanja te navijačke grupe.

Okupljanja su po riječkim kvartovima i u široj okolici grada krenula već u ranim poslijepodnevnim satima kada su se rijeke navijača počele slijevati prema Rujevici.

----------------------------------------------------------

Kek i Petev na samo 100 metara udaljenosti

Jake policijske snage osiguravaju utakmicu, pa i glavne prilaze gradu i stadionu. Nakon nedavnih nereda na Poljudu na utakmici Hajduka i Rijeke, ništa se nije prepustilo slučaju. Zanimljivo je bilo i u Opatiji jer su obje momčadi tamo imale svoju bazu pa su početak derbija čekale na samo stotinjak metara udaljenosti.

Uz silne dresove Rijeke i podršku, Kekova se momčad prema Rujevici otputila prepuna motivacijskih poruka dok je Dinamo sve to koristio kao dodatno "napaljujuće sredstvo".

Linker
23. travanj 2024 11:51