CROPIX
EVO ŠTO SU SVE VIKALI

NAVIJAČI HAJDUKA BRUTALNO IZVRIJEĐALI JANICU KOSTELIĆ, ALI I LUKU MODRIĆA 'HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane...'

Navijači Hajduka su na otvaranju nove sezone na Maksimiru protiv Lokomotive ponovno vrijeđali Janicu Kostelić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2017. 15:39

Torcidina pjesma s juga zapravo je bio ambijent utakmice koja je odigrana pred praznim istokom i sjeverom, s ponešto diskretnih gledatelja na zapadu. Hajdukovi fanovi razvili su nekoliko zastava i izveli svoj repertoar.

Zbog radova u Kranjčevićevoj ulici Lokomotiva je utakmicu odradila na Maksimiru, gdje je unaprijed bilo jasno da će atmosferu diktirati fanovi gostiju. Uz klasičnu porciju uvreda na račun suparnika, HNS-a, Mamića… i sada već učestalo Janice Kostelić, za što su dobili upozorenje spikera za fer i korektno navijanje, koje ih je, ne prvi put, samo potaknulo da budu još angažiraniji i glasniji. Okupilo ih se oko 1.000.

Kako igra dugo nije nudila uzbuđenja, igrači nisu poticali tribine da se stope s utakmicom, s tek povremenom iznimkom.

Do gola Ohandze u finišu prvog poluvremena. Opet, po vrlo ugodnom vremenu, bilo je to za gledatelje koji vole nogomet sasvim sasvim solidno poslijepodne u Maksimiru.

ZBIRNO IZVJEŠĆE 1. KOLA HRVATSKE TELEKOM PRVE LIGE

U okviru projekta “Izravna prevencija navijačkoga nasilja” promatrači HHO-a pratili su utakmice 1. kola Hrvatske Telekom prve lige, te su na temelju izravnog uvida i prikupljenih podataka zabilježili sljedeća događanja.

Sudeći prema upotrebi pirotehničkih sredstava, iskazanom divljaštvu i primitivnog govora mržnje, nesportskog odnosa, čini se da će i ova sezona proći u sličnom ozračju kao i protekle. Ostaje i veliki upitnik kako će se postaviti nadležne državne i sportske institucije.

GNK DINAMO - NK ISTRA1961 2 : 0

Utakmica GNK Dinamo- NK Istra1961 održana je u Zagrebu na stadionu Dinamo-Maksimir pred oko 4000 gledatelja, od čega 300 pripadnika navijačke skupine GNK Dinamo Bad Blue Boys (BBB).

U 13.minuti BBB skandiraju “I kolcem i lancem i bokserom u glavu, navijaj, udari, razvali za Dinamovu slavu!”

U 43.minuti BBB skandiraju ” Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje !” a potom u istoj minuti bacaju prvu baklju na tartan stazu .

U 65. minuti BBB aktivira jedan topovski udar, te bacaju dvije baklje na tartan stazu.

U 66. minuti se čuju dva topovska udara, a jedna je baklja ubačena u teren. Sudac na trenutak prekida utakmicu dok se ne ukloni baklja.

Dežurni spiker upozorava gledatelje na obvezu korektnog navijanja, istovremeno BBB pali još dvije baklje u publici.

U 77.minuti BBB bacaju dvije baklje na teren, potom još 6 baklji na tartan, te aktiviraju dva topovska udara,

U 79. minuti BBB bacaju još dvije baklje na tartan, a spiker ponovo upozorava na potrebu korektnog navijanja.

U 85. minuti BBB ponovo pale 5 baklji.

Cijelo vrijeme utakmice u publici se nalazi pet panoa s prekriženom glavom Zdravka Mamića.

HNK RIJEKA – NK SLAVEN BELUPO 2 : 0

Utakmica prvog kola Hrvatske Telekom prve lige odigrana u subotu 15. srpnja 2017. u 21.00 sat na stadionu Rujevica pred više od 5.000 gledatelja od čega oko 700 pripadnika navijačke skupine Armada ( HNK Rijeka)

Najvećim dijelom susret je protekao u sportskom ozračju, navijanje je bilo korektno osim u šest navrata kada je Armada, iznervirana nekim sudačkim odlukama, skandirala „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“. Najžešće je bilo u 58. minuti kada se uz spomenuto skandiranje sucima vikalo „Cigani,Cigani!“.

Na samom kraju utakmice došlo je do incidenta na stadionu kada je interventna policija krenula zaštiti jednoga redara .(interpretacija MUP-a.) Dio navijača popeo se na ogradu koja dijeli igralište od publike pa je policija morala upotrijebiti suzavac i palice.

NK LOKOMOTIVA – HNK HAJDUK 1 : 3

Utakmica NK Lokomotiva – HNK Hajduk odigrana je 16.07.2017. u Zagrebu na stadionu u Maksimiru pred oko 2000 gledatelja od čega oko 500 pripadnika navijačke skupine Torcida ( HNK Hajduk).

Navijači Torcide počinju svoj reportoar govora mržnje, uvreda i poruga u 28. minuti kada višekratno skandiraju „Purgerske pičke!“, potom „Jebo vas Mamić!“, te „HNS prederi, nogomet ste sjebali!“.

U 29.minuti počinje serijal vrijeđanja Janice Kostelić, sada državne tajnice za sport, najtrofejnije hrvatske sportašice svih vremena, skijašice popularno zvane „Snježna kraljica“. Torcida skandira : „HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane, s Mamićem se šeće. Oj Jano, oj Janice, puši kurac, snježna kraljice“, i tako više od minutu i pol.

Dežurni spiker upozorava navijače na zabranu takve vrste navijanja.

Kao odgovor na to Torcida skandira: „Luka Modrić, govno maleno!“

U 33.minuti Torcida opet višekratno skandira pjesmicu „Oj Jano, oj Janice“.

U 36.minuti ide pjesma „Za dres sveti i za boje, u rat ćemo sa svima, spriječiti nas u tom neće zakon ni murja. Uništili Hrvatsku ste, i igru nam najdražu, svakom od vas šugavaca, jebat ćemo majku. Na robije svi smo spremni, i pljuvanje jako, za Hrvatsku i za Hajduk idemo u zatvor.' U 60. minuti Torcida pali 3 baklje, u 61. minuti još jednu.

U 70. minuti Torcida skandira “Purgerske pičke!”, a potom “Bebeku Turčine, napuši se kurčine!” ( Ivan Bebek sudac utakmice).

U 83.minuti Torcida opet pjeva „HNS-om, HNS-om mutna voda teče, evo Jane, evo Jane, s Mamićem se šeće. Oj Jano, oj Janice, puši kurac, snježna kraljice“. Dežurni spiker upozorava navijače na zabranu takve vrste navijanja.

U 84. minuti Torcida skandira „Jebo te Mamić!“, u 85.minuti „Luka Modrić, govno maleno!“.

U 87.minuti Torcida pjeva: „Hrvatska policija, mito i korupcija!“.

U 90.minuti Torcida opet skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali!“.

NK OSIJEK – NK RUDEŠ 1: 1

Utakmica NK Osijek – NK Rudeš, prvog kola Hrvatske Telekom prve lige održana je 16. srpnja, 2017. U Osijeku na gradskom stadionu u Gradskom vrtu., pred oko 3.200 gledatelja, među kojima i 250 pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka), te nekoliko navijača Rudeša. Susret je protekao u iznimno korektnoj atmosferi bez ijednog navijačkog ispada.

Linker
04. travanj 2024 20:36