CROPIX
A BILO JE I VRIJEME

ODUŠEVLJENJE U ZAPOSTAVLJENOM HRVATSKOM GRADU ZBOG DOLASKA VATRENIH Kakav će to samo pljesak biti kad istrče Modrić, Subašić, Vrsaljko, Livaković...

HRVATSKA U STANOVIMA Najava Ante Čačića o odigravanju lipanjskog prijateljskog meča pred zadarskom publikom izazvala oduševljenje
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 29. ožujak 2017. 22:49

Hrvatska nogometna reprezentacija u lipnju ove godine “osvanut” će u Stanovima, najavio je Ante Čačić, izbornik Vatrenih, koje će Zadrani zasigurno dočekati raširenih ruku i otvorenog srca!

- Ne znam kako bih opisao taj osjećaj da ćemo konačno biti u prigodi ugostiti našu najbolju nogometnu vrstu, reprezentaciju koja svojim igrama plijeni pozornost gdje god dođe, Istina, riječ je o prijateljskom ogledu, a još uvijek ne možemo sa sigurnošću kazati koga ćemo ugostiti. No, to nam je manje važno od činjenice da će reprezentacija Hrvatske doći u naš grad, u naš klub koji to po mnogo čemu zaslužuje, jer je upravo s našeg stadiona krenulo podosta igrača koji su, mogu to otvoreno kazati, čak i nositelji igre naše reprezentacije - kazao je Svetko Ćustić, predsjednik Uprave NK Zadar.

Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

Nedvojbeno, dolazak hrvatske reprezentacije veliki je sportski događaj kad je konkretno o nogometu riječ, napose poradi toga jer će Zadrani nakon dugo godina biti domaćini nekoj od naših izabranih vrsta. Naime, zadnji put su mogli gledati kvalifikacijski ogled U-17 vrste, utakmicu Hrvatske i Švicarske, 1. svibnja 1997. godine…

- Bilo je to jako davno, sjećam se te utakmice i punih tribina kakve ćemo gledati još jednom. Na nama je da do tada pripremimo stadion primjereno velikom događaju. Ono što je najvažnije jest dotjerivanje travnjaka koji je već sada u dobrom stanju, međutim, mi želimo da to bude pravi zeleni tepih - veli Ćustić.

Dotjerivanje tribina

Još dok je u Stanovima kao trener i veliki prijatelj kluba “stolovao” Igor Štimac krenulo se u obnovu svlačionica koje su dobile novo ruho. Dolaskom Ćustića, klupske prostorije su dodatno uređene, pa imate osjećaj kako se nalazite u pravom europskom klubu. Valja biti iskren pa kazati da komfor na tribinama nije na istoj razini, međutim, dovoljno je vremena da se i na tomu planu naprave pomaci....

- Svi znamo da tribine trebaju novu sliku. Doduše, nešto se napravilo, kozmetički, ali držimo da to nije dovoljno. Naši napori idu u pravcu poboljšanja infrastrukture. Ne samo radi dolaska reprezentacije, nego inače, jer želimo stvoriti uvjete za naš iskorak u viši razred. Svi koji zavire na stadion i pogledaju pozornije, neće im biti teško uočiti te promjene, jer svi koji smo u klubu dajemo sve od sebe da svakim danom okruženje u kojem igramo i radimo bude primjereno pravom sportskom ozračju - naglasio je Ćustić.

Uz spomenute svlačionice i klupske prostorije, uokolo travnjaka doista se može uočiti, istina, kako je i sam Ćustić naveo, “šminkanje”, kao zalog onomu što najavljuju u klubu.

- Ne treba dvojiti, reprezentacija Hrvatske kao i suparnik Vatrenih, imat će prijam na visokoj razini, već smo krenuli u organizaciju tog prijateljskog ogleda, posla je puno, zasigurno ćemo u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom učiniti sve što je potrebno za odigravanje jedne međunarodne utakmice. Neka je prijateljska, ali sve mora štimati u najboljem redu, zato ćemo tijesno surađivati sa svima koji su inače uključeni u organizaciju ovako velikih sportskih događaja - zbori Jakov Surać, predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar.

Luka Gerlanc / CROPIX
CROPIX

Veliki spektakl

Čim je izbornik Čačić odaslao vijest koja je pomno, ali tajno pripremana u Maksimiru uoči ogleda s Ukrajinom, zadarskim je ulicama krenula ponosna priča o igračima čiji su prvi nogometni koraci i karijera krenuli na Stanovima. I nije ih dugo bilo u matičnom klubu, kojem, kako nerijetko ističu, žele pomoći u svakom smislu riječi, štoviše, spremni su i na ulaganje, onoga trenutka kad se financijsko stanje dovede u red.

- Nema onoga komu nije drago što u reprezentaciji, ne samo seniorskoj, nego u svima selekcijama, bilo da je riječ o igračima ili trenerima, imamo svoje Zadrane. Možete samo zamisliti kakav će to pljesak biti kad istrče Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko ili pak Dominik Livaković. Stvarno možemo govoriti o velikom spektaklu, jer se Zadar u mnogim sportovima dokazao kao izvrstan organizator. Uostalom, ovo je također jedan oblik turističke promidžbe našega grada, jer kad dođete u države u kojima igraju naši internacionalci, svi reporteri ističu ljepote Zadra i Hrvatske. Ovo je doista dobar put da se promovira Lijepa Naša - ponosno će Ćustić.

Linker
19. travanj 2024 09:52