Tom Dubravec
IMAO JE SAMO 41 GODINU

PRIČA OD KOJE PUCA SRCE Umro legendarni navijač Hajduka, zbog voljenog kluba je proputovao tisuće kilometara: 'Bit će pokopan u bijelome dresu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. lipanj 2017. 23:16

U srijedu ujutro u bolnici u Istri prestalo je kucati jedno veliko Hajdučko srce – preminuo je 41-godišnji navijač Miroslav Jažić iz Novigrada, piše Slobodna Dalmacija.

Bolovao je od raka limfnih čvorova, a šira javnost ga je upoznala prošle godine kada je društvo prijatelja Hajduka iz Umaga doniralo 1911 kuna da bi njegovo ime bilo utkano u sveti dres voljenog kluba, dok mu je zahvalnicu Udruge Naš Hajduk na kućnu adresu tada donio Senijad Ibričić.

- U mojoj kući je strogo zabranjeno navijanje za bilo koji drugi klub osim za Hajduka. Visok sam 1,90 metara, imam 120 kilograma i tko mi se smije suprotstaviti – počeo je tada za Slobodnu Dalmaciju svoju navijačku priču Miro koji je s trojicom prijatelja iz Istre krenuo na gostovanja kad mu je bilo 12 godina, a i svaka utakmica na Poljudskoj ljepotici mu je bila kao gostovanje jer je do nje morao prevaliti 500 kilometara. Upravo je na tim putovanjima doživio najluđe avanture jer bi stopirali, pa bi, uz dodatne posjete Makarskoj, putovanja radi utakmice trajala i po šest, sedam dana.

U rodnom mu Umagu još se prepričava anegdota kada je oko dva, tri sata u noći u ljeto 1996. godine s kumom Lapićem, kad im nitko nije htio stati da ih preveze put Splita, prespavao na livadi kod naselja Islama Latinskog, ne znajući da je u minskom polju, na što su trebale upućivati strelice s natpisima koje su postavljene tek par mjeseci kasnije.

Svoju ljubav prema Hajduku prenio je na svoju kćerkicu Samantu, ali i na brojnu djecu u Novigradu.

- Kada klinci od pet i šest godina igraju nogomet na obližnjoj livadi, svi hoće da su oni Messi, a ja im objašnjavam da trebaju biti Slišković. Oni biraju da igraju za klubove Barcelona i Real, a ja im kažem da moraju igrati za Hajduka. Onda moja kćer i njena prijateljica predstavljaju 'bile'. Moram 'dicu' naučit – pričao je ne tako davno za Slobodnu.

S kćerkicom i prijateljima u prosincu bio je gost u svečanoj loži na utakmici Hajduk-Dinamo. Došao je iako je teško hodao nakon obavljene kemoterapije. Tamo mu je ipak bilo previše mirno jer nitko nije pjevalo, dok se sa sjevera orilo.

U svečanu ložu tada ga je pozvao Kristijan Petric.

- Tužnu vijest javili su njegovi prijatelji. Kažu mi da će biti pokopan u Hajdukovom dresu – rekao je Petric.

Linker
15. travanj 2024 20:25