Foto: Vlado Kos / CROPIX
PREVENCIJA NAVIJAČKOG NASILJA

PUNE RUKE POSLA ZA DISCIPLINSKOG SUCA Najboljim hrvatskim klubovima prijete kazne zbog ponašanja navijača

Promatrači HHO-a pratili su utakmice 21. kola Maxtv Prve HNL u okviru projekta 'Izravna prevencija navijačkog nasilja'. Na njima su zabilježili nekoliko navijačkih ispada zbog kojih će Disciplinski sudac imati pune ruke posla
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2017. 14:56

GNK DINAMO – NK SLAVEN BELUPO 1 : 0

Utakmica 21. Kola Prve MAXTV HNL između GNK Dinamo i NK Slaven Belupa odigrana je 18.veljače 2017. na stadionu Maksimir pred 3.500 gledatelja, od kojih je bilo oko 1000i pripadnika Bad Blue Boysa, navijačke skupine GNK Dinamo.

U 32. minuti BBB pjevaju pjesmu „Doći će i taj dan, odjebat će narkoman“. U 46. minuti pjevaju „Tuče nas policija ko šugave pse, al za tebe Dinamo preboljet ću sve“. U 48. minuti skandiraju „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, te pri kraju u 90. minuti viču „Jebi se Zdravko, s tobom je gotovo“. Bad Blue Boysi su tijekom većeg dijela utakmice također držali nekoliko transparenata sa prekriženom glavom Zdravka Mamića.

Od pirotehničkih sredstava po jedna petarda je aktivirana u 13., 25.,, 27., 41. i 59. minuti. A u 77. minuti upaljene su 4 baklje, od kojih su dvije bile bačene pored terena, a uz njih još i 6 petardi.

RNK SPLIT - HNK HAJDUK 1 : 1

Utakmica 21. kola MAX TV Prve HNL odigrana je u nedjelju 19.02.2017. u 17.00 sati, na stadionu „Park mladeži“ u Splitu, pred oko 3.100 gledatelja, od kojih je bilo 50-tak pripadnika „Crvenih đavola“ (navijačka skupina RNK Splita) i oko 500 članova Torcide (navijačka skupina HNK Hajduka). Zbog detaljnih pretresa na ulazu u stadion, navijači su na stadion puštani usporeno, sve do početka drugoga poluvremena.

Pripadnici Torcide cijelu su utakmicu glasno bodrili igrače Hajduka. U prvom poluvremenu navijanje je bilo korektno i bez izgreda. Sredinom drugog poluvremena gostujući navijači vrijeđali su vlasnika RNK Split Žužula skandirajući u 62. minuti „Slavene Turčine, napuši se kurčine“ i „Jebo te Mamić“, a u 63-oj su skandi-rali „Bando crvena“. Krajem utakmicei torcidaši su zapalili dimne baklje i 4 bengalke, kao i nekoliko petardi. U 82. minuti igrač Hajduka (Erceg) je, nakon što je zabio izjednačujući zgoditak, prilikom slavlja, trčeći uz aut liniju pljunuo upravo ispred kućice četvrtog suca u smjeru lože ili klupe domaćeg kluba. U 86. minuti navijači Torcide su ponovo zapalili dimnu kutiju ili neku drugu tvar, jer se iznad južne tribine, gdje je većina bila smještena, vio gusti crni dim.

NK OSIJEK - HNK RIJEKA 2 : 3

Utakmica 21. kola MAX TV Prve HNL odigrana u Osijeku, u nedjelju, 19. veljače 2017. u 15.00 sati na stadi-onu Gradski vrt

Gotovo 4.500 gledatelja okupilo se u Gradskom vrtu, a među njima oko 400 pripadnika Kohorte (navijačka skupina NK Osijeka), te gotovo 300 članova Armade (navijačka skupina HNK Rijeke). Obje su skupine žestoko i glasno bodrile svoje momčadi, uglavnom korektno, ali smo zabilježili nekoliko nesportskih navijačkih ispada.

Tako prije samog početka susreta Kohorta aktivira jednu petardu, a Armada skandira „Osječke pičke“. Isto skandiranje ponovili su i u 8., 25., 29.,47. i 49. minuti. Kohorta je uzvraćala sa „Riječke pičke“ u 28. i 62. minuti, a u 29-oj nakratko se čulo „Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, smrdljiva Ri-jeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba“.

Armada u 68. minuti skandira „HNS pederi, nogomet ste sjebali“, au 73-oj pali jednu dimnu kutiju, dok se Kohorta laća pirotehnike u 32. i 84. minuti kad aktivira po jednu petardu. U 86. minuti pripadnici Armade čupaju jednu stolicu i bacaju je na tartan stazu.

Linker
15. travanj 2024 12:32