Ilustracija SN
 Getty Images
NASILJEM PROTIV NASILJA

RUSKI POLITIČAR U SULUDOJ AKCIJI - LEGALIZIRAJMO HULIGANE Pravila već postoje: Tučnjava 20 na 20 u areni bi donijela mir na ulicama

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 06. ožujak 2017. 10:33

Igor Lebedev, inače političar koji sjedi u ruskom parlamentu, došao je na ideju kako izaći na kraj s huliganima koji prijete sigurnosti na nadolazećem Svjetskom prvenstvu 2018.

Naime, spomenuti predlaže da Rusija legalizira huliganizam i da on postane jedan od sportova u kojima će ljudi moći uživati. Već je i osmislio pravila koja naziva 'draka' ili 'tučnjava' u kojima stoji kako bi se borbe odvijale s dvadesetoricom na svakoj strani. Oružje se ne bi smjelo koristiti, a tučnjave bi se održavale u velikim arenama. To bi kako kaže uvelike pomoglo u suzbijanju huliganizma na ulicama Rusije.

Kako stoji u službenom priopćenju na internetskoj stranici njegove stranke, Lebedev kaže kako bi se na ovaj način smanjila agresija navijača. Također je dodao kako bi ovo mogla biti i dobra lekcija Englezima koji se uglavnom opisuju kao jedni od lošijih 'boraca'.

LILLE, FRANCE - JUNE 16: An England football supporter lies on the road while fellow supporters douse him with alcohol as fans gather in bars outside the train station on June 16, 2016 in Lille, France. Riot police used tear gas and baton charges on England fans last night in Lille in an attempt to restore order to the city centre. (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)
Charles McQuillan/Getty Images / Getty Images

Na proteklom Europskom prvenstvu u Francuskoj gotovo redobvito je dolazilo do okršaja navijača, a jedan takav, onaj između Engleza i Rusa Lebedev je prokomentirao na twitteru statusom - 'bravo dečki, smo tako nastavite'.

Takošer valja napomenuti kako je Lebedev jedan od članova Ruskog nogometnog saveza i bliski prijatelj poznatog ruskog huligana Alexandera Shprygina koji je prošle godine deportiran iz Francuske.

Linker
17. travanj 2024 14:21