David Silva, Gerard Pique i Artiz Aduriz na treningu španjolske reprezentacije.
 David Ramos/Getty Images
JAVNI APEL

ŠPANJOLSKI STOPER POSLAO JASNU PORUKU HRVATSKIM NAVIJAČIMA 'Neredi se ne smiju ponoviti!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. lipanj 2016. 21:05

Stoper španjolske nogometne reprezentacije Gerard Pique pozvao je hrvatske navijače da pokažu poštovanje u utorak u srazu između Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu.

Incidenti hrvatskih navijača obilježili su ogled drugog kola između Hrvatske i Češke, a UEFA je za iste sankcionirala HNS s novčanom kaznom od 100.000 eura. Kako je Vatrenima prijetilo čak i moguće izbacivanje s Eura, na kraju se pokazalo da je UEFA bila blaga, a Pique ne želi svjedočiti reprizi.

"Razumijemo da je nogomet spektakl i šou za navijače, ali ne prihvaćamo nikakav oblik nasilja u nogometu i nadamo se da svi navijači mogu poštivati ovu igru, igrače i one navijače koji uživaju u igri", rekao je Pique.

"Pomislite samo na djecu i obitelji na stadionima. Ovakvi se događaji ne smiju ponoviti i nadam se za dobrobit nogometa i sporta da je tomu došao kraj i da se nikad više neće ponoviti", dodao je stoper Barcelone koji će protiv Hrvatske upisati svoj jubilarni 80. nastup u dresu 'furije'.

Utakmica između Španjolske i Hrvatske u Bordeauxu bit će pod posebnim povećalom zbog događaja u susretu protiv Češke i očekuje se žestoko osiguranje nakon propusta koji su se dogodilo u St. Etienneu.

Linker
20. travanj 2024 12:40