CROPIX
SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL

TKO JE KUPIO, KUPIO JE - RASPRODANA PRVA UTAKMICA HAJDUKA U EUROPI Sprema se ludilo, protivnika Bijelih dočekat će pun stadion!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. lipanj 2017. 14:57

U četvrtak ujutro rasprodan je ''dugopoljski kapacitet'' ulaznica za prvu utakmicu 2. pretkola Europske lige Hajduk - Levski/Sutjeska koja će se nešto manje od dva tjedna igrati ili na Poljudu ili na stadionu Hrvatskih vitezova u Dugopolju, piše Slobodna Dalmacija.

Naravno, godišnje ulaznice se prodaju i dalje, a sljedeći će kupci biti na ''listi čekanja'' te ako se ukaže mogućnost prodaje dodatnog broja ulaznica, bit će o tome obaviješteni i imat će prioritet.

Hajduk večeras igra prvu pripremnu utakmicu i to protiv - Pušnikovog Velenja

Marijan Pušnik odnedavno je trener Rudara Velenje, slovenskog prvoligaša koji večeras u 19 sati testira Bijele u ovoljetnoj premijeri. Prije godine dana, prošlog ljeta, Pušnik je na pripremama u Sloveniji predvodio Hajduk.

- Bili smo u drugom hotelu, sada je podignut nivo - objasnio je Pušnik tijekom jučerašnjeg posjeta hajdukovcima na Pohorju.

Linija je od tenisa

Srdačno se pozdravio sam svima, pohvalio je bivšeg trenera kondicijski stručnjak Mario Tomljanović, a Pušnik je uzvratio:

- Linija je od tenisa, dosta sam igrao u zadnje vrijeme.

Izgleda besprijekorno 56-godišnjak iz Dravograda koji je prošle sezone šest mjeseci bio trener Hajduka. Dogodilo se Pušniku da dvije godine zaredom s Bijelima otvara pripreme. Jednom na klupi Bijelih, a druge na suparničkoj. U Velenju večeras ne očekuju pun stadion, iako dolazi uvijek intrigantni gost - Hajduk.

- Ne vjerujem da će biti pun stadion. U Velenju je u subotu promocija Rudara, velika fešta koja će sigurno izvući grad na ulice. Ovo je samo jedna pripremna utakmica.

Kakav je Hajduka više-manje je poznato, ali kakav je Rudar upitali smo Pušnika.

Staklena kugla

- Mlada smo momčad, ostali smo na tri-četiri iskusna igrača, a 12-orica su otišla iz kadra koji je završio prošlu sezonu. Prva nam je ambicija ove sezone stvoriti momčad, a što se tiče plasmana, bit će velika borba šest momčadi. Maribor, Olimpija i Domžale su se izdvojili, a ostalih sedam momčad, čak i Gorica su gotovo ravnopravni.

Prosječni slovenski prvoligaš ima proračun od 700.000 eura do milijun eura. Rudar je prošlogodišnji budžet spustio na jednu trećinu, povukli su se sponzori iz Srbije i momčad nije ni sjena onoj od lani.

- Bitno je odigrati dobru utakmicu, vidjeti gdje smo stigli u ovim pripremama.

Fotografirao se potom s Carrillom, zajedno su se nasmiješili bivši i sadašnji trener Bijelih. Nakon 10-ak minuta pridružio se sportskom direktoru Brancu koji ga je i dočekao u Habakuku. Pušnik večeras testira Carrillov Hajduk. Tko je mogao prošlog ljeta naslutiti takav rasplet. Ali, nitko nema staklenu kuglu, kako voli Branco kazati. Zanimljiv je život s Hajdukom. (J. Radić)

Linker
19. travanj 2024 07:39