Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
ZABORAVITE IZBACIVANJE

TO BI BIO NAJGORI SCENARIJ U 2017. GODINI 'Modrić, Mandžukić, Rakitić i dečki ne smiju biti kažnjeni zbog nekog huligana!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. prosinac 2016. 16:36

Izbornik Vatrenih Ante Čačić prokomentirao je u velikom božićnom intervjuu za Sportske novosti stalne probleme s navijačima, odnosno kaznama koje prijete hrvatskoj reprezentaciji.

Bojite li se da bi na sljedećoj utakmici reprezentacije moglo doći do incidenata na tribinama, pa da opet budemo kažnjeni od FIFA-e, možda i izbačeni iz kvalifikacija?

- Ne razmišljam o tome, brinem se za nogomet. Ne vjerujem u takvu kaznu jer Modrić, Mandžukić, Rakitić i dečki ne smiju biti kažnjeni zbog nekog huligana, bio bi to velik šamar nogometu kao sportu. Vjerujem da su se pravi navijači zaželjeli reprezentacije, koju, u trenutku kad budemo igrali protiv Ukrajine, dvije godine nisu mogli gledati kod kuće u natjecateljskoj utakmici! Nadam se da je sve to iza nas. Zato očekujem da nas čeka pun stadion i odlična podrška navijača, koji su i ove godine vidjeli da reprezentacija diše za Hrvatsku, da nema govora o rušenju kulta Vatrenih.

Što bi vas učinilo zadovoljnim u sljedećoj godini?

- Kratko i jasno: plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji! Dakako, želimo zadržati kontinuitet dobrih igara i jednako dobru atmosferu u svlačionici. Ako bi se tome pridodala i pozitivnija atmosfera oko nogometa općenito, bila bi to sjajna 2017. godina.

Što poručujete navijačima?

- Pozivam sve na podršku, lakše se na travnjaku boriti za Hrvatsku kada je Hrvatska uz vas. Prepoznata je vrijednost hrvatskog nogometa i strast s kojom naši reprezentativci igraju za Hrvatsku. Zato poručujem navijačima da se na jednak način oduže svojom podrškom na tribinama. Dragi navijači, kao što vi zaslužujete reprezentaciju u najboljem izdanju, tako i reprezentacija zaslužuje vas.

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
17. travanj 2024 17:42