CROPIX
SADA SE ZNA

TORCIDA BOJKOTIRALA DERBI NA RUJEVICI, A ZNA SE I ZAŠTO Njih osmero je samo sjedilo na tribini i šutilo, no izvješeni je transparent sve objasnio

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. svibanj 2017. 19:44

Nezadovoljna brojem ulaznica koji im je osigurala Rijeka, Torcida je odlučila bojkotirati Jadranski derbi. Slobodna Dalmacija tako je objavila informaciju da je preuzeto samo osam ulaznica.

Navijači Hajduka imaju pravo na 350 ulaznica, što je pet posto od kapaciteta stadiona, sukladno pravilima HNS-a kojih se Riječani striktno drže i ne dopuštaju da u kavezu bude više navijača, iako bi ih moglo stati.

Glasnogovornik Torcide Damir Gruić dao je za Dalmatinski portal objašnjenje takve situacije:

- Kao što je poznato, već na prošloj utakmici smo imali jedan perfomans kojim smo željeli ukazati na uvjete koje kao gostujući navijači imamo na Rujevici, a sve sa ciljem da se neke stvari promijene. Međutim, to se nije dogodilo te se organizatori utakmice i dalje prema nama odnose kao prema stoci. I onda se čude našim reakcijama prema njima na Poljudu.

- Nogometni klub Rijeka može nastaviti ignorirati ovaj problem koji ima sa gostujućom tribinom i odnosom prema gostujućim navijačima, ali onda i navijači Hajduka mogu birati pa umjesto dolaska na Rujevicu, utakmicu mogu gledati negdje u Rijeci. Nama nije problem idući put doći s par tisuća navijača na Korzo. A što će se onda dogoditi, nije naša odgovornost - kazao nam je glasnogovornik Torcide Damir Gruić.

Rijeka, 130517.
Rujevica.
Utakmica 33 kola MAXtv prve lige HNL-a izmedju Rijeke i Hajduka.
Na fotografiji: Torcida.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Na utakmici je pripadnika gostujućih navijača bilo točno osam i čitavih 90 minuta mirno su sjedili u svom kavezu ne oglašavajući se, prosvjedujući zbog malog broja ulaznica i vjerojatno još koječega. Poslali su, ipak, poruku, i to transparentom, glasila je: "Ovo nije zbog tebe, ti nikad nisi sam, ovo je zbog njih, ovo je zbog nas." Zbog njih (Torcide), ujedno, nije pao rekord Rujevice (5792 jučer).

Linker
19. travanj 2024 14:55