REUTERS
PAKLENO GOSTOVANJE

VIDEO: HRVATSKI NAVIJAČI SPREMAJU INVAZIJU NA ATENU, SAMO DA NE BUDE ZABRANE 'Neće nas dočekati samo Grci, uvijek se tu umiješaju i Srbi!'

Hrvata bi sada u Ateni moglo biti najmanje tisuću
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. listopad 2017. 20:24

Damir Vrbanović, izvršni direktor HNS-a, razgovarao je u Zürichu s delegacijom Grka. Nije bilo govora o tome da navijači ne bi mogli na gostovanja, štoviše Grčki savez je najavio da njihovu reprezentaciju u pravilu prati petstotinjak fanova i da računaju kako će ih toliko stići u Zagreb.

Međutim, budući da je ta tema otvorena minulih dana, Vrbanović je zatražio time-out, pa će se uskoro znati konačna odluka.

- Ni riječi nismo prozborili o mogućnosti da ne bude gostujućih navijača. No, kako vrlo brzo naša delegacija ide u Atenu, a i njihova dolazi ovamo, sjest ćemo i razložno dogovoriti protokol oko navijača. Vrlo su kooperativni, svjesni nekih loših iskustava s klubovima i reprezentacijom iz prošlosti, dostavit će nam sve podatke, kao i mi njima, i tada će biti poznat odgovor na ovo pitanje - rekao je Vrbanović.

- Igra se u Ateni, ali Grci su rekli da će stadion javiti do petka, imaju neke dvojbe hoće li to biti Olimpijski stadion ili Olympiacosov, o tome pregovaraju s FIFA-om. Njihova je praksa da ih na gostovanje prati oko 500 ljudi. Pripremamo sve tehničke stvari oko hotela, mnogi iz njihova Saveza bili su u Zagrebu, nemaju nikakve nepoznanice. Među nama je prevladavala vrlo prijateljska atmosfera - konstatirao je Vrbanović kojeg smo pitali je li zadovoljan ždrijebom?

- Osobno jesam.

Zbog čega?

- Ne zbog Grka nego naše reprezentacije koja je pokazala iznimnu atmosferu, taj duh se vratio, to je zalog za optimizmom. Nitko, uključujući i izbornika, ni najmanje ne omalovažava protivnika, niti ga smatra dobrim ždrijebom, ali kad je naša reprezentacija prava ne treba se bojati nikoga. Učinit ćemo svi sve da bude takva. Vidjelo se u Ukrajini da ova momčad, kad se pokrenu svi mehanizmi i kotačići, može igrati protiv svakoga na svijetu. Vjerujem apsolutno u uspjeh.

Hrvata bi sada u Ateni moglo biti najmanje tisuću

U iščekivanju konačne odluke hoće li gostujući navijači moći na utakmice, a ovog časa ne postoji zabrana, predsjednik KN Uvijek vjerni Ilija Perković je kazao:

- Priželjkujemo da gostujući navijači dobiju zeleno svjetlo, da bude naša tribina u Ateni. Mi smo spremni, baš spremni ići u Grčku, i nadam se da će tako biti. Iako smo svjesni da na takvim utakmicama nije samo pitanje kako će Grci dočekati Hrvate budući da se umiješaju i Srbi. Poznato je da smo miroljubivi i takvi ćemo ostati. Očekujem da će Hrvata na stadionu u Ateni biti najmanje tisuću. Ako nam bude dopušteno - konstatirao je Perković.

Linker
16. travanj 2024 13:56