STIGLI NAŠI SA SVIH STRANA SVIJETA

VIDEO: POGLEDAJTE VATRENU KULISU NA ISLANDU Kockice preplavile glavni grad, HRT-ov komentator Drago Ćosić uhvaćen na kavi u zanimljivom društvu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2017. 18:26

Sjajna je bila atmosfera na Laugardalsvölluru u nedjelju navečer, frenetično zdušno i sportsko navijanje Islanđana, koji su odavno "kupili“ simpatije Europe. Njihov vikinški poklič "Huh“, koji su premijerno izveli u devetoj minuti proslavio ih je na Euru. Kod intoniranja himne podignuli su kartone u bojama njihove zastave, pratili su svaku akciju, iz srca pomagali svojoj momčadi, ali i s golemim respektom tretirali Hrvatsku.

I naši su navijači bili u jakom sastavu. Najavljeno ih je oko tisuću, čak ih je bilo koja stotina više, uglavnom iz SAD-a, Kanade, Njemačke... Kompletno su popunili sektor na istoku, a brojni su se naši na zapadu pomiješali s domaćinima. Skakali su i jedni i drugi, Islanđani na svaku imalo izgledniji prijetnju, ali bez incidenata.

Hrvatski navijači poručili su Vatrenima "Hoćemo pobjedu“, na ogradi su se našli transparenti iz Delnica, Varaždina, od Ultrasa i mnogih drugih, uz brojne zastave. Manja skupina na istoku skandirala je "HNS pederi“.

Island trese nogometna groznica, stadion je bio premali, iza gola na jugu mnogi su virili kroz ogradu, neki su se popeli na drveće i s grana pratili susret, kao u neka stara vremena. Njihovi navijači u koloni su dolazili na stadion, prvi najvatreniji sa zastavama i bubnjevima, za njima svi ostali. I naši su se iz grada uputili u manjim skupinama, nakon čega smo vidjeli i što su ostavili - prekriženog Mamića na šetnici u centru. Iako golema većina s tim nema nikakve veze.

Za nas je uvijek važno da utakmica protekne u sportskom tonu, bez izgreda koji su reprezentaciju već skupo koštali.

Uoči utakmice, uz standardnu ekipu, na ulicama su se mogli vidjeti i navijači s porukama i transparentima protiv vrha HNS-a, a naši fotografi uhvatili su i legendarnog HRT-ovog komentatora Dragu Ćosića kako uživa na kavi u društvu Ante Kulušića, Damira Vrbanovića i drugih istaknutih članova Hrvatskog nogometnog saveza.

Linker
19. travanj 2024 04:14