CROPIX
FENOMENALNA ATMOSFERA

VIDEO S RUJEVICE: TAKO SLAVE ŠAMPIONI Scene koje će ući u povijest hrvatskog nogometa, ovako izgleda slavlje nakon 70 godina čekanja naslova prvaka!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 21. svibanj 2017. 21:12

Dok su se igrači Rijeke i Cibalije zagrijavali za utakmicu isti su činili i navijači. Riječke navijačke uspješnice odzvanjale su s razglasa, "Najdraža Rijeko" je 15-ak minute razvila šalove već tada krcatih tribina Rujevice i nitko u tim trenucima nije previše mario za rezultat iz Gradskog vrta.

Istina, u novinarskoj loži se gledala utakmica Osijeka i Dinama, na tribinama se tu i tamo vidio netko tko bi škicnuo rezultate na mobitelu, ali nitko nije gajio previše iluzije u nekakvo uranjeno slavlje.

Stekli smo dojam da su svi uživali u atmosferi koja se približavanjem utakmice sve više zahuktavala.

Povici Šampioni odzvanjali su uoči utakmice, a igrače je uoči početka utakmice preko cijelog istoka dočekala poruka "Valovi što nose naše snove napokon Kvarnerom plove"!

Atmosfera je kulminirala nakon samo 15 minuta utakmice jer je Rijeka zabila dva gola u tim trenucima i praktički riješila pitanje pobjednika. Rujevica je i drugom dijelu grmila, a kad je sudac označio kraj, a na semaforu pisalo konačnih 4:0 za domaće, počela je fešta za pamćenje.

Pogledajte scene slavlja s Rujevice.

Armadino iznenađenje Riječanima - dolazak igrača na Gat

Proslava naslova prvaka službeno nije organizirana, barem ne od strane kluba. Puhalo se u riječkom prvoligašu na hladno, ništa se nije željelo prepustiti slučaju, čak su odbili HNS-ovu ponudu za pehar i medalje. Ipak, nije baš da se ništa nije organiziralo i da je sve prepušteno slučaju. Iz KN Armada na Gatu Karoline Riječke organizrano je postavljanje velikog videozida za sve one koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu, okupilo se nekoliko tisuća navijača, a sve je začinjeno koncertima En Facea i Koktelsa. Da sve bude spremno za proslavu, pobrinuo se i gradonačelnik Vojko Obersnel, koji je kafićima odobrio radno vrijeme do 6 ujutro, organizirao vatromet...

Iz Armade su najavili i posebno iznenađenje, a ono u slavljeničkoj večeri može biti samo jedno - dolazak igrača i stožera među navijače.

Ipak, prava fešta zakazana je za idući vikend, subotu ili nedjelju, kada bi, sukladno slavljeničkim običajima na zapadu Europe, pobjednički korteo s igračima trebao poteći riječkim ulicama. Postoji inicijativa i da se dio proslave odradi na Kantridi. U svakom slučaju, ovaj će tjedan biti dovoljno vremena za organizaciju slavlja koje će Rijeka pamtiti.

Linker
20. travanj 2024 15:54