Reuters, Hanza Media
DRŽAVA UZVRAĆA UDARAC

ZAVLADAO ZAKON ŠUTNJE UOČI DOLASKA UKRAJINSKIH EKSTREMISTA U ZAGREB Mjere će biti drakonske, na važnom sastanku bio i šef hrvatske tajne službe!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. ožujak 2017. 15:38

Na utakmici Hrvatska - Ukrajina očekuje se jako dobro popunjen stadion, nazočnost premijera Andreja Plenkovića, a nakon što je doveo ministra iz kvote Mosta Vlahu Orepića i šefa tajne službe Daniela Markića (SOA) na sastanak s Davorom Šukerom i vodstvom HNS-a, je li to Vlada odlučila presjeći problem huligana na nastupima nacionalne vrste?

Jer ako premijer osjeti da je pogodan politički trenutak, samo dan nakon Mostova zahtjeva za micanjem cijelog HNS-a, da se nađe sa Šukerom i društvom te se naglasak za javnost stavi na sigurnosni aspekt utakmice, o čemu bi inače trebali razglabati operativci, Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a, i djelatnici PU zagrebačke, to sugerira da je hrvatska Vlada pokazala političku volju da nerede i počinitelje udalji od stadiona. Nameće se zaključak da je država odlučila napraviti iskorak u načinu rada i postupanja, a upravo ćemo na ovoj utakmici 24. ožujka vidjeti je li to tako.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Nazvali smo Markovića, kazao je da su puno govorili o sigurnosti proteklih dana, pogotovo na Konferenciji u Svetom Martinu na Muri, uostalom operativne podatke ne smiju ni davati jer kako je istaknuo: “Da se oni koji nam žele zlo ne pripreme”, i zamolio time-out od izjava.

Vlast na potezu

Ni Plenković, ni Orepić jučer nisu tražili odlazak Šukera, nego kako stati na kraj onima koji prave nerede pa iz toga proizlazi da im prioritet nije maknuti Šukera i Mamića, jer huligani bi u tom slučaju ostali, nego se prvo obračunati s njima, a što će potom biti s pozicijama Šukera i Mamića, tek će se vidjeti. Jer predsjednik Vlade, bude li doista na stadionu s Ukrajinom, državom s kojom ga puno toga u profesionalnoj karijeri povezuje, neće htjeti u Maksimiru vidjeti nikakve incidente. Sad će vlast pokazati koliko je odlučna da se riješi te nedaće.

Dakako da slijede operativni sastanci, HNS-ovi Marković i Cvrk naći će se ljudima iz policije, što se i inače čini za svaku utakmicu.

Inače, na utakmici se očekuje dosta ukrajinskih ekstremista koji bi se mogli ujediniti s domaćim huliganima. Također postoje jake indicije da bi policija u slučaju neprimjerenih uzvika tipa onih “Za dom spremni” mogla isprazniti neke od tribina..

-------------------------------------------------------------

Zašto je HNS tražio sastanak s premijerom, ministrom i šefom SOA-e

"U prvom redu je to vezano za ovu utakmicu, ali i za Euro U-17. Treba imati u vidu da će dvoboj s Ukrajinom biti prvi u našoj zemlji s gledateljima. Dug je to period. Ako bi ovo proteklo na najboljoj mogućoj razini, za sve ostalo što dolazi to bi bio vrlo pozitivan efekt. Za cjelokupno funkcioniranje nogometa i samih odnosa unutar HNS-a", kaže dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Linker
19. travanj 2024 04:20