Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
TO JE BIO JEDINI MODRI KIKS

NE MOŽE ZABORAVITI ISTRU NA MAKSIMIRU, A SADA MORA U PULU Petev je tada bio blijed, mrgudan, ljutit, a u jednom trenutku čak je odbio doći na presicu

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 19. ožujak 2017. 09:19

Naš je jedini kiks 1:1 s Istrom u Maksimiru, rekao je više puta Ivajlo Petev tijekom jeseni i zimskih priprema. Teško je zaboraviti njegovo lice nakon te utakmice. Bio je blijed, mrgudan, ljutit, u jednom trenutku čak je odbio doći na službenu press konferenciju, ali su ga iz kluba uvjerili da to baš nije najbolja ideja.

Tih nekoliko sati vladalo je u Maksimiru uvjerenje da je Dinamo izgubio naslov prvaka, da su ta dva boda koje su odnijeli Puljani presudna u toj modroj borbi. No, dan poslije Rijeka je remizirala u Koprivnici i dala poticaj Dinamu da se riješi defetizma i pokuša ponovno. Tko zna, gle apsdurda, možda na kraju taj bod protiv Istre u Maksmiru bude presudan u borbi za naslov.

Zagreb, 040317.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 23. kola Prve MAXtv Hrvatske nogometne lige,
GNK Dinamo - NK Inter Zapresic.
Na fotografiji: Ivaylo Petev.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Tada je Istrane s klupe vodio Goran Tomić, ponajbolji hrvatski mladi trener. Subjektivan stav potpisanog autora je da je Istrina predstava bila je najbolja partija ijednog Dinamova suparnika ove sezone u Maksimiru. Pogotovo ako gledamo tzv. ‘manje klubove’. Puljani su se u jednom trenutku nametnuli, bili i dominantini, razgolitili sve tadašnje Dinamove slabosti. Igrali su od noge do noge, tražili pobjedu, bili joj i blizu, da Stepčić nije s nekoliko metara promašio glavom, danas bi Rijeka možda već bila slavila naslov.

Prije toga, krajem kolovoza Modri su u Puli slavili 2:1, također ne baš lako, Soudani i Ante Ćorić poentirali su, Ljubanović pred kraj smanjio. Nije stoga čudno da je Petev na iglama, Istra u njemu ne budi naš najljepše uspomene, Puljani su mu veliki dužnik.

Zadnja utakmica prije reprezentativne stanke, ništa osim pobjede ne dolazi u obzir. To je Dinamova mantra. I zato je Ivajlo Petev oprezan, zato je čuvao Soudanija za dvoboj u Puli. Realno, mogao je i ranije zaigrati, ali je dosad odmarao, a u nedjelju bi mogao biti u prvih 11. Prvi put ovog proljeća. Znaju svi da je Dinamo drugačiji sa Soudanijem i bez njega, protivničke obrane također gledaju drukčije kad je on na suprotnoj strani. Znači li njegov povratak da će na klupu Guilherme? Prije on nego Ćorić, koji je bio konkretniji u zadnjim utakmicama...

Linker
22. travanj 2024 21:52