CROPIX
MASKIRANI NAVIJAČ ZGROZIO SPLIT

NEVIĐENI ISPAD NA POLJUDU ŠOKIRAO JE SPLIT 'Što ti mora biti u glavi, ma čudo da se ništa nije dogodilo, on će kod svojih kolega sada biti heroj...'

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 13. ožujak 2017. 10:46

Kako Splićani gledaju na upad maskiranog navijača koji je sa sjevera uskočio na teren naoružan štipaljkom za hvatanje baklji i krenuo prema sucu dok su zaštitari spavali?

Prepričava se taj događaj po splitskim kafićima dan nakon utakmice, ali do komentara s imenom i prezimenom teško je doći. Ipak, neki su htjeli govoriti o tom događaju koji je u sjenu bacio igru u jadranskom derbiju...


fan attacks referee

A da je udario suca...

- Bio sam na utakmici i nevjerojatno mi je da se to moglo dogoditi, da taj momak nije spriječen odmah po preskakanju ograde. Tada je bio slobodan udarac za Hajduk, a da nije bilo tog upada, možda smo mogli nešto napraviti iz njega. To je dekoncentriralo igrače. Pravo je čudo da se ništa nije dogodilo. Strah me i pomisliti kolika bi kazna bila za Hajduk da je ovaj kojim slučajem udario suca. Po meni, penal za Rijeku nije bio, ali to nije nikakvo opravdanje, ne smiju se takve stvari događati. Vjerojatno će nas kazniti, ali da se nešto ovakvo ponovi u Europi, mislim da bi kazna bila puno rigoroznija - kaže Mate Jurić.

Sličnog je mišljenja Ivan Cvitković:

Što ti mora biti u glavi

- Ne znam što ti mora biti u glavi da se odlučiš na ulazak u teren. On će sad biti heroj kod svojih kolega, ali ga vjerojatno čeka kazna, tko zna kad će opet na utakmicu. Ne idem na utakmice već dosta vremena, ali gledao sam na televiziji i vidim što se piše po portalima. Činjenica jest da je Hajduk često zakinut u suđenju, ali silom se teško može išta promijeniti. Dok god država podržava ovakav HNS, tu nema pomoći. Međutim, ovo nije način da se nešto promijeniti, ovako može biti samo gore. Ne znam što su redari i policija radili da im jedan navijač može stvoriti problem.

I Zoran Vidović smatra da Hajduk zbog propusta čeka kazna.

- Ponašanje na tribinama teško je kontrolirati, ali se ne smije dopustiti da jedan huligan skrene pozornost na sebe. Po meni je to propust zaštitara i policije. Hajduk će sigurno dobiti kaznu i zbog baklji, ali i zbog ulaska navijača na teren.

Linker
21. travanj 2024 18:19