Dan Mullan/Getty Images
'THE BEST'

NIJEDAN HRVAT NIJE MODRIĆU DAO MAKSIMALAN BROJ GLASOVA Cristiano dao Luki možda najveće priznanje, a iznenadilo je glasovanje srpskog izbornika

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2017. 10:26

Luka Modrić je u FIFA-inom izboru za najbljeg nogometaša godine dobio glasove čak 40 izbornika i kapetana reprezentacija.

Prestižna nagrada 'The Best' na kraju je otišla u ruke Cristiana Ronalda koji je slavio ispred Neymara i Lionela Messija. Zanimljiv je statistički podatak da nijedan hrvatski trener koji je sudjelovao u izboru nije stavio Ronalda na prvo mjesto. Ante Čačić, sada već bivši izbornik hrvatske reprezentacije, stavio je na prvo mjesto Ronalda, ispred Modrića i Messija. Robert Prosinečki je kao izbornik Azerbajdžana izabrao poredak Messi, Ronaldo pa Modrić.

A još je zanimljivije da su Modrića na prvo mjesto pri glasovanu stavili škotski izbornik Gordon Strachan, kapetan Mauricijusa Bru Kevin, Ronaldo u ulozi kapetana portugalske reprezentacije, te Ildefons Lima Sola, kapetan Andore.

Ronaldo i Messi tradicionalno su se međusobno ignorirali pri glasovanju. Ronaldo je iza Modrića glasovao za Sergija Ramosa i Marcela, dok je Messi glasovao za Suareza, Inestu i Neymara.

Ukupni je 14 izbornika i kapetana reprezentacija stavilo Modrića na drugo mjesto, a njih 23 na treće. Od medijskih predstavnika Španjolac i predstavnik UAE-A su kapetana hrvatske stavili na prvo mjesto, šestorica na drugo, a sedmorica na treće (predstavnik Hrvatske Robert Matteoni stavio ga je iza Ronalda i Messija).

Kažimo da je sam Modrić u ulozi kapetana Vatrenih na prvo mjesto stavio Ronalda, ispred Messija i Kroosa.

Valja istaknuti i odabir srpskog izbornika Slavoljuba Muslina koji je recimo Modrića stavio na drugo mjesto iza Ronalda, a ispred Kantea.

Oni su Modriću dali maksimalna tri boda:

Ildefons Lima Sola, kapetan Andore

Kevin Bru, kapetan Mauricijusa

Cristiano Ronaldo, kapetan Portugala

Gordon Strachan, bivši izbornik Škotske

Francesc Paco Aguilar, medijski predstavnik Španjolske

Gary Meenaghan, medijski predstavnik UAE-a

Zanimljivi glasovi poznatih kapetana i izbornika:

Modrić: Ronaldo, Messi, Kroos

Čačić (Hrvatska): Ronaldo, Modrić, Messi

Buffon: Ronaldo, Dybala, Modrić

Ronaldo: Modrić, Ramos, Marcelo

Sergio Ramos: Ronaldo, Messi, Modrić

Prosinečki (Azerbajdžan): Messi, Ronaldo, Modrić

Southgate (Engleska): Ronaldo, Modrić, Kroos

Martinez (Belgija): Hazard, Ronaldo, Modrić

Lippi (Kina): Ronaldo, Modrić, Buffon

Muslin (Srbija): Ronaldo, Modrić, Kante

Linker
24. travanj 2024 20:29