Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
POHVALE MEDIJA I NAVIJAČA

NJEMAČKA ODUŠEVLJENA MLADIM HRVATOM Pogotkom za pamćenje skrenuo pažnju: 'Vjerujem da je to tek početak, ne smijem previše uživati u ovome'

JOSIP BREKALO Mladi reprezentativac čudesnim pogotkom donio je važnu pobjedu Stuttgartu u lovu na Bundesligu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. veljača 2017. 18:13

One koji ga prate od mlađih dana, nije iznenadio, bio je to, zapravo, tipičan ‘brekalovski’ gol. S lijeve strane se povukao prema sredini, opalio desnom nogom i pogodio. No, putanja lopte bila je kao režirana, navođena lopta, ušla je efektno od grede. Stvarno prekrasno, vrtio se pogodak čitavu večer u sportskim emisijama njemačkih televizija.

A ne samo da je bio lijep, bio je i prevažan. Brekalo je, dakle, zabio za pobjedu Stuttgarta kod Heidneheima (1:2), s ta tri boda Švabe sve jače grabe prema prvoj Bundesligi.

- Dočekao sam i ja svoj trenutak, haha - rekao nam je Brekalo, ne krijući da mu je taj pogodak ‘sve naj’ u dosadašnjoj karijeri.

- Najljepši i najdraži gol dosad, bez premca. Uz to mi je i prvi seniroski u ligi, dosad sam zabio onaj jedan za Dinamo u Kupu, a bio je i jako važan, jer smo uzeli tri boda. Dakle, nema nikakvu konkurenciju dosad u karijeri, stvarno je u svakoj kategoriji - naj.

Još draži, vjerojatno, jer je Brekalo ušao kao džoker s klupe, ponekad gol u toj ulozi daje i dodatnu vrijednost.

- Bilo je 1:1, trener mi je vjerovao, uveo me u igru i ja sam mu na najbolji način uzvratio. Grlio me i čestitao, naravno, kao i svi suigrači, svi znamo koliko je bilo važno pobijediti. Imamo četiri pobjede zaredom, sad sam sve sigurniji da ćemo od ljeta igrati u Bundesligi.

Uživam u Stuttgartu

A u tom slučaju i Brekalo, koji je na posudbi iz Wolfsburga, dočekat će svoju priliku u jednoj od najjačih liga svijeta.

- Baš uživam u Stuttgartu u ovim prvim danima. Momčad me stvarno izuzetno prihvatila, dobro sam se uklopio, sad je došao i taj pogodak, ma, sve je super.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-A!

Linker
20. travanj 2024 04:52