Reuters / Albert Gea Livepic / REUTERS
POČAST STRADALIMA

BARCELONA ISPUNILA OBEĆANJE I POKAZALA KOLIKO JE VELIK KLUB Na Camp Nou stiže gost čija je tragedija duboko potresla svijet!

Piše: HinaObjavljeno: 29. lipanj 2017. 17:39

Španjolski prvoligaš Barcelona je u srijedu objavila da će 7. kolovoza odigrati prvu prijateljsku utakmicu ove sezone kod kuće i to protiv brazilskog Chapecoensea, kluba čiji su nogometaši stradali u zrakoplovnoj nesreći prošle godine.

Susretom, koji je najavljen još u prosincu prošle godine, tjedan dana nakon zrakoplovne nesreće u kojoj je poginula gotovo cijela momčad brazilskog kluba, "odat će se počasti 71 osobi stradaloj u tragediji i njihovim obiteljima", objavila je Barça na svojim službenim stranicama.

Pobjednik ovog susreta primit će počasni trofej Joan Gamper koji se dodjeljuje svake godine u čast osnivača katalonskog kluba.

Screenshot/Twitter

Chapecoense, klub iz brazilskog grada Chapeco, plasirao se u finale Copa Sudamericana 2016., ali se 28. studenog zrakoplov, koji je prevozio njegove igrače u Medellin (Kolumbija) gdje se trebala finalna igrati utakmica protiv Atletico Nacionala, srušio u planinama kratko prije slijetanja. Samo su tri igrača iz momčadi preživjela pad zrakoplova.

Nakon tragedije klub je proglašen počasnim pobjednikom Copa Sudamericane.

Linker
25. travanj 2024 09:18