Foto: Davor Pongracic / CROPIX
'NAPAD U POLJSKOJ'

BIVŠI DIREKTOR VATRENIH O OPTUŽBAMA ZA BIJEG U STRAHU OD BATINA NAVIJAČA 'Napali su igrače! Nas nisu dirali, ali nije istina da smo pobjegli!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. listopad 2017. 16:40

Romeo Jozak doživio je težak poraz od Lecha (3:0) u Poznanju na klupi varšavske Legije. Veliki poljski derbi, Lech je odmakao na pet bodova, Legijina sezona zasad je jako loša. Međutim, poraz je imao i nastavak. Ljutiti navijači, a Legia je poznata po opasnim Ultrasima, došli su pred autobus s momčadi, tražili da igrači izađu van i krenuli im “čitati bukvicu”, a onda su poletjele i šake, pali su udarci. Poljski mediji objavili su vijest, a neki naši mediji prenijeli, uz dodatak da su Romeo Jozak i suradnici pobjegli u strahu od batina.

Javio nam se jučer iz Poljske Jozakov pomoćnik Ivan Kepčija, koji nam je opisao što se doista dogodilo u tom incidentu.

- Prvo, moram reći da nitko nije bježao, niti Jozak niti itko od prisutnih ljudi u stožeru. Dakle, nekoliko navijača došlo je u autobus, reklo da mi s tim nemamo veze, da je to između njih i igrača. Onda su igrači izašli van, krenuo je razgovor, a iz tame je došlo još nekoliko navijača. I tu su poletjeli udarci, šamari, udarci u tijelo.

Jozak i stožer također su bili vani...

- Naravno da nije ugodno kad se nalaziš u takvoj situaciji, ali nitko nije ozlijeđen. Sigurno je da su svi šokirani, da se ovo nije očekivalo, navijači imaju svoj način kako misle probuditi momčad. Činjenica jest da rezultati trenutačno ispod očekivanja, Legia je velik klub u poljskim okvirima. No, nije Jozak niti itko čudotvorac, ništa ne ide preko noći, svi vjerujemo da će biti bolje. I da se ovakve stvari više neće događati - izvijestio je Kepčija.

Javio se kasnije i Jozak i ispričao istu priču.

- Rekli su mi i u klubu da nijedan poljski medij nije napisao da smo mi pobjegli, to je netko u Hrvatskoj dodao. Dakle, istina je takva, navijači su rekli da je to nešto između njih i igrača, nas nitko nije dirao, ali smo čitavo vrijeme bili tamo, nismo nikamo pobjegli - rekao je Jozak.

Linker
04. svibanj 2024 23:01