Instagram
VOLI PITI I LJUBITI

BIVŠI NAPADAČ HAJDUKA PRIZNAO DA JE NA RUBU BANKROTA 'Sve sam spiskao! Na četiri automobila dao sam pola milijuna eura, a nijedan više ne vozi...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. rujan 2016. 12:59

Nekada je bio velika nada ukrajinskog nogometa, ali Artem Milevskij nikada nije uspio do kraja realizirati karijeru kakvu su mu predviđali. Veseli Ukrajinac svoje je najbolje trenutke doživio je u Dinamu iz Kijeva za koji je u devet godina postigao 57 pogodaka.

Milevski je također odigrao 50 utakmica i za reprezentaciju Ukrajine, a igrao je i u tandemu sa Andrejom Ševčenkom. U jednom je trenutku važio je za napadača vrijednog 10 milijune eura, ali, posljednih godina karijera mu je krenula silaznom putanjom. U turskom Gaziantepu se zadržao kratko, a zadnji klub prije dolaska u Hajduk 2014. mu je bio Aktobe iz Kazahstana.

Za Milevskog se znalo da je paklen igrač, ali i da je problematičnog temperamenta. I 2008. i 2009. bio je proglašavan za najboljeg ukrajinskog nogometaša, ali je iz kijevskog Dinama otišao bez odštete, zbog niza prekršenih klupskih pravila, uglavnom vezanih za izlaske i opijanje...

Slično mu se dogodilo i u Parku mladeži gdje je stigao nakon kratke epizode u Hajduku.

- Kada sam predložio dolazak Artema Milevskog u naš klub bio sam uvjeren da neće izigrati moje povjerenje, te da će prihvatiti ruku koju smo mu klub i ja u tom trenutku pružili. Uputio sam ga na kodeks ponašanja koji vrijedi za sve moje igrače, a posebno za njega obzirom na njegovu prošlost - govorio je tadašnji trener RNK Splita Goran Sablić.

Danas, nekoliko godina kasnije, Milevskij je otvorio dušu za jednu rusku televiziju gdje je otkrio koliko je zarađivao u Kijevu i kako je sve spiskao.

- Oduvijek mi je želja bila zaigrati u Italiji. Ugovor u Dinamu mi je istekao 2013. godine i htio sam otići besplatno u Livorno, ali to je ostao samo san.

Sn arhiva

Rekorda godišnja plaća u Dinamu bila je dva milijuna eura?

- Da, tolika mi je bila godišnja plaća, a od svega toga sada sam ostao na samo milijun eura, sve ostalo sam spiskao.

- Na četiri automobila sam potrošio oko pola milijuna, a niti jedan više ne vozi. Ali, ne žalim ni za čim što sam napravio u životu, iako, karijera mi je mogla biti i nešto bolja.

Valja napomenuti kako je Milevskij prošle sezone nosio dres rumunjske Concordije Chiajna, a od ove sezone član je ruskog Tosna za koji još nije ubilježio nastup.

Linker
25. travanj 2024 17:11