David Rogers/Getty Images / Getty Images
KAKAV OPTIMIST

BIZARNA EKONOMSKO-SPORTSKA OKLADA Biznismen platio trećeligašu 150.000 funti da bude trener! Ako ga uvede u Drugu ligu može uzeti novac natrag

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2017. 22:21

Škotski biznismen John Clarkson pronašao si je zanimljiv način zabave uz najvažniju sporednu stvar na svijetu. Naime, Clarkson je platio 150.000 funti španjolskom trećeligašu Tudelanu da bude njihov trener.

Kvaka je u tome da će Clarkson dobiti svoj novac natrag ukoliko uspije klub uvesti u viši rang natjecanja, španjolsku Segundu, a sve je dio oklade koju je 60-godišnji Škot sklopio s predsjednikom kluba Jesusom Mirandom.

"Najbolje da to nazovemo ekonomsko-sportskom okladom. Škotski biznismen ima velike planove za ovaj klub, a cilj mu je skočiti u Drugu ligu ove, ili najkasnije sljedeće sezone. Možda će netko pomisliti kako je sve skupa samo nekakav hir, ali on ima sve potrebne diplome i iskustvo treniranja. On ne preuzima klub već samo ulaže u sportski projekt. Ponudio nam je da nam nabavi sponzore i riješi dugovanja, a za uzvrat može trenirati momčad. Sve skupa je vrlo neobično, ali i uzbudljivo", zaključio je Miranda.

Linker
20. travanj 2024 11:28