Laurence Griffiths/Getty Images
POVRATAK U PROŠLOST

CRISTIANO RONALDO OTVORENO PROGOVORIO O NAJTEŽEM TRENUTKU VELIČANSTVENE KARIJERE 'Bilo je jako teško...plakao sam skoro svaki dan'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2017. 18:50

Cristiano Ronaldo otvoreno je progovorio o najtežem trenutku svoje veličanstvene karijere.

Ronaldo je za 'The Players Tribune' objasnio koje je sve žrtve morao podnijeti da bi postao i uspio kao profesionalni nogometaš.

"Kada sam imao 11 godina otišao sam u Nogometnu akademiju u Lisabonu. Bilo je to najteže razdoblje u mom životu, jako mi je teško. Plakao sam skoro svaki dan. Iako sam i dalje bio u svojoj zemlji, posjećao sam se kao da sam u stranoj zemlji. Nisam nikoga poznavao i bio sam nevjerojatno usamljen. Moja obitelj si je mogla priuštiti da me posjeti tek svaka četiri mjeseca. Nedostajali su mi užasno i bilo mi je jako bolno", objasnio je Ronaldo, koji je odrasao na Madeiri.

Ali Ronaldo je imao golem motiv. Užasno je želio uspjeti kao nogometaš.

"Nogomet me tjerao naprijed. Nisam imao mišića, pa sam s 11 godina donio odluku. Znao sam da imam talenta, ali tada sam odlučio da ću raditi više od bilo koga drugoga. Noću bih se iskradao iz doma i vježbao. Kada sam imao 15 godina nekim svojim vršnjacima na treningu sam rekao: 'Jednog dana bit ću najbolji na svijetu'. Tada su mi se smijali", dodao je slavni Portugalac.

Danas je Portugalac osvojio praktički sve što se osvojiti da i Real je u posljednje dvije godine odveo na krov Europe.

"Pobjeđivanje i rušenje rekorda je moj ultimativni cilj. Želim osvojiti čim je više naslova moguće", zaključila je zvijezda Reala.

Linker
26. travanj 2024 05:05