Reuters / Susana Vera Livepic / REUTERS
TO NE MOŽE SVATKO

ČUDESAN DOSEG NEPONOVLJIVOG GENIJALCA Lionel Messi stigao do nevjerojatne brojke pogodaka na stadionu zakletih rivala

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 24. travanj 2017. 01:43

Maestralni Lionel Messi je zabio dva pogotka ljutom rivalu Real Madridu u El Clasicu i napravio ogroman udio u pobjedi koja vraća Barcelonu u igru za naslov prvaka, ali pogotke će pamtiti i zbog činjenice da su mu to bili 499. odnosno jubilarni 500. u karijeri, kada je katalonski klub u pitanju.

Messi je zabijao u 32. i 92. minuti i tako stigao do brojke o kojoj će se pričati, a 500 pogodaka raspodijelio je na više natjecanja - 343 u Primeri, 94 u Ligi prvaka, 43 u Kupu Kralja, 12 u Španjolskom superkupu, pet na Svjetskim klupskim prvenstvima te tri u Europskom superkupu.

Ako gledamo samo ovu sezonu, neponovljivi čarobnjak je zabio čak 47 pogodaka u 46 utakmica u svim natjecanjima: 31 u Primeri, 11 u Ligi prvaka, četiri u Kupu Kralja te jedan u Španjolskom superkupu. Uz to, podijelio je i 17 asistencija. Impresivni Messi jednostavno ne prestaje oduševljavati, a do kraja sezone ima još podosta utakmica da dodatno popravi učinak, u Primeri mu je, primjerice, imati priliku u pet utakmica nastaviti sa sjajnim predstavama...

Tijekom karijere Messi je, spomenimo, nanizao i zavidnu kolekciju trofeja osvojivši četiri Lige prvaka, osam prvenstava Španjolske i četiri Kupa Kralja te cijeli niz individualnih nagrada kao što je pet Zlatnih lopti i tri nagrade za najboljeg nogometaša Europe.

Dodajmo i da je postigao 58 pogodaka za reprezentaciju Argentinu u 117 nastupa.

Linker
20. travanj 2024 16:11