Foto: Krajac Damir / CROPIX / CROPIX
U POTRAZI ZA POJAČANJIMA

DINAMO SE POJAČAO, ALI NEMA NAMJERU STATI Nakon Lecjaksa stižu i novi igrači: Idući tjedan dolazi zadnji vezni, a čeka se i još jedan napadač

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. lipanj 2017. 11:22

Jan Lecjaks, 25-godišnji lijevi bek iz Young Boysa, došao je jučer u Zagreb. Zadnji detalji dogovora i ugovora, liječnički pregled, znate već kakva je procedura. Uglavnom, danas je sve riješeno i potpisano i Lecjaks - kojeg su neki radi lakšeg izgovora već prozvali Lesjak, po uzoru na nekadašnjeg Dinamova braniča - postao je i službeno Dinamov nogometaš.

Čeh nakon Rrahmanija

Time je riješena jedna pozicija na kojoj su Modri tražili novog igrača, ali nećemo reći da je riješen i problem. Jer Čehovim će dolaskom Dinamo imati tri lijeva beka, od kojih svaki vjeruje da zaslužuje igrati i ima za to argumente. Josip Pivarić je reprezentativac i starosjedilac, Borna Sosa dečko u naletu, talentiran i poletan, a taj Čeh Lecjaks ipak dolazi da bi igrao, ne da bi sjedio na klupi. Logično je pitanje tko će od dvojca Pivarić - Sosa napustiti Dinamov ovoga ljeta. Pivarić je već dugo na izlaznim vratima, prvi je “pick” za odlazak, no ni jučerašnji dan nije ponudio ništa novoga; Zelinčanin još ne zna hoće li otići ili ne i, ako da, kamo.

- Pivarić će nam se, kao i Soudani, priključiti u Sloveniji, dobili su više dana odmora zbog reprezentativnih obveza - ponovio je jučer Ivajlo Petev uoči odlaska Modrih u Moravske Toplice. Dakle, Pivarića se očekuje u Sloveniji, dalje ćemo vidjeti što će biti. Sosa je već tamo, pa bismo neko vrijeme doista na pripremama mogli imati trojicu lijevih bekova. Neobična pojava, sigurno. No, vratimo se dolascima.

Dakle, Čeh je prvi, zapravo, drugi, ako računamo i Rrahmanija, koji je došao s posudbe, ali na tome u Maksimiru neće stati; najavljuju još barem jednog, a vjerojatno i dvojicu igrača.

- Već idućeg tjedna mogao biti stići još jedan igrač, ali zasad ne bismo o imenima - čuli smo na nekoliko mjesta u Dinamu ovih dana, što znači da bi se modra ekspedicija u Sloveniji ubrzo mogla povećati. Pozicija? Znamo da je prioritet zadnji vezni, Modri tragaju za igračem koji može odmah utrčati i pojačati sredinu terena. Kad se vrati Ademi i uđe u formu, dakako, imat će prednost, ali do kraja jeseni treba preživjeti, zar ne? Nešto se šuška da bi taj koji dolazi idućeg tjedna trebao biti upravo zadnji vezni, tko točno, ne znamo konkretno, znat će se, valjda uskoro. Jasno, Dinamo u veznom redu, pogotovo u samoj sredini, ima najviše igrača, tu su Antolić, Moro, Pavičić, Knežević i Gojak, plus Ademi kada dođe. Možda će i tu netko morati otići.

U svakoj liniji jedan

Treća pozicija koju Modri traže najviše intrigira. Logično, riječ je o napadaču, špici, takvi uvijek bude najveće zanimanje.

- Dobro bi nam došao igrač poput Futacsa - rekao je nedavno Zdravko Mamić najavivši time da Modri tragaju za takvim igračem. Hoće li ga pronaći, ha, to je uvijek lutrija, no, po onome što zaključili slušajući kuloare i službene informacije, u Dinamu bi trljali ruke kada bi uspjeli dovesti još tu dvojicu u idućih desetak dana. Ma, može i kasnije, samo da dođu i budu prava, kvalitetna pojačanja.

- Htio bih u svakoj liniji po jednog igrača - kazao je nekidan i Petev. Eto, dobio je stopera i beka, uskoro bi mogao stići zadnji vezni, u pitanju je napadač. Dinamo se možda kasnije probudio, međutim najave kažu da će idući dani na tom planu biti puno intenzivniji i uspješniji.

Može biti iznenađenja

Naravno, paralelno će se raditi i na odlascima, moglo bi i tu biti iznenađenja. Recimo, s nekoliko smo strana čuli da i za Sammira, bez obzira na loše proljeće, ima upita i interesa, kao i za Hodžića, pa i Henriqueza. No prave ponude zasad ne dolaze. Ivajlo Petev idućih će dana, kad dođu Lecjaks, Pivarić i Soudani, raditi s 24 igrača plus vratari, što je malo iznad normi (22+3) koje si je sam zadao.

- Zadovoljan sam igračima i onime što su pokazali u ova tri dana. Vidi se da su svi motivirani i to me jako veseli. Moramo nastaviti tako raditi i dalje jer ćemo samo tako doći do uspjeha. Što se tiče stanja u momčadi, svi su u redu, zdravi i spremni za ono što ih čeka u Sloveniji - naglasio je Petev i poveo momčad na pripreme u Moravske Toplice. Koje bi, ako je suditi po uvertiri, mogle biti zanimljivije nego zadnjih godina. Borba za mjesto u momčadi, dolasci i odlasci, svega će tu biti, predosjećamo...

Linker
19. travanj 2024 14:41