AP
'DOLAZIMO U SPLIT'

Direktor Barce za SN: 'Guardiola obožava Modrića, već godinama priča o njemu!'

U Splitu smo 25. srpnja nakon Audi kupa, a kasnije idemo u SAD, u Washington, Miami i Dallas. Hajduku ne paše termin? Kažem vam, dolazimo u Split - rekao je Estiarte
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. siječanj 2011. 09:55

Momčad se nakon 4:0 trijumfa nad Deportivom u Barcelonu vratila u 5 ujutro. U našem sportu, u bilo kojem klubu, cijela bi momčad dobila slobodno. Na Camp Nou to izgleda malo drukčije. Već u podne je slijedio - trening. I to pred 15.000 ljudi!

Naš je cilj te nedjelje na Camp Nou bio Manuel Estiarte, jedan od najboljih svjetskih vaterpolista svih vremena. Estiarte je, naime, jedan od najboljih prijatelja Josepa Guardiole i direktor prve momčadi Barcelone.

- Sve što se tiče prve momčadi, ali baš sve je u mojoj nadležnosti - kasnije će nam svoju ulogu u nogometnom stroju Barce pojašnjavati Manuel Estiarte.

Ključna osoba koja ga je instalirala na sadašnju dužnost jest sadašnji trener Josep Guardiola.

- Mi smo praktički odrasli zajedno. Pep (Guardiolinin nadimak) me, neposredno prije nego je postao trenerom prve momčadi, nazvao i rekao 'Dođi, budi uz mene, trebam te uz sebe’. Pep želi kraj sebe osobe od najvećeg povjerenja.

Nedavno je ipak 'aterirala’ čudesna ponuda Rusa, ona moskovskog CSKA od 22 milijuna eura. Je li ga ta ponuda malo 'zaljuljala’, razmišlja li o odlasku?

- Ne smatram Pepov odlazak u CSKA nemogućom misijom, ali teško da će se to dogoditi. Ne govorim u njegovo ime, ali znam kako on misli, razmišlja. Poanta je da on ima svoje ideje i tu novac doista nije presudan. Uostalom, od Barcelone boljeg kluba ni nema.

Bi li Barcelona odgovarala Luki Modriću? Objektivno, to je jedini Hrvat koji bi možda ovog trenutka došao u obzir kao potencijalni član vaše momčadi.

- O, Luka se uvijek sviđao Pepu. Doista. Godinama priča o njemu, ja to jako dobro znam. No, ponavljam vrlo je teško igrati u Barceloni. Mi sada imamo 8 svjetskih prvaka u sastavu.

Manuel Estiarte na koncu je, pozdravljajući se s nama, Dudi Šimencu poručio nedvosmisleno: 'Vidimo se na ljeto u Splitu!’ Pardon, Barca dakle ipak dolazi u Split, na Poljud?

- Da, da u Splitu smo 25. srpnja nakon Audi kupa, a kasnije idemo u SAD, u Washington, Miami i Dallas.

Informacija kako Hajduku termin 'baš ne odgovara’, a ponajviše nedolazak Barce bez Messija, za Manela je bila novost.

- Velim vam, dolazimo u Split!

KOMPLETAN INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
19. travanj 2024 09:34