Nikola Vilić / Hanza Media
KRVAVI TRAGOVI

FOTO: BRUNO MARIĆ S KRVAVIM PODLJEVOM SAM JE DOŠAO DO HITNE POMOĆI U SPLITU I ODBIO HOSPITALIZACIJU! 'Ja sam uvijek pošteno i strastveno sudio'

Piše: Ivica MarkovićObjavljeno: 11. listopad 2016. 21:08

Poznati hrvatski nogometni sudac Bruno Marić sam je došao, hodajući, od Hitnog kirurškog prijama (HKP) KBC-a Split do prostorije u kojoj se obavlja snimanje rengenom. Doduše, nije trebao prevaliti veliki put, tek nešto više od 10-ak metara, međutim činjenica da je sam, uz pratnju jednog policajca, došao na snimanje kazuje da u napadu nije teže ozlijeđen. Istini za volju, na zatiljku, iza lijevog uha, imao je veći krvavi podljev, koji mu očito nije zadavao veće probleme.

Nakon što je stigao pred vrata rengen sale, mirno je sjeo na sjedalicu i čekao svoj red, što također ukazuje na to da njegovo stanje liječnička služba nije okarakterizirala kao teže jer da je, bio bi "preko reda" primljen na snimanje.

Tijekom Marićeve "šetnje" od HKP-a do rengen sale pokušali smo uspostaviti kontakt s njim, a nakon što mu se novinar predstavio i rekao da radi za Slobodnu Dalmaciju, te da bi htio njegovu izjavu u povodu napada na njega, Bruno Marić je samo kratko odgovorio: "Ovo se sve i događa zbog pisanja Slobodne Dalmacije".

Nakon toga svaki daljnji kontakt s poznatim sucem nije bio nemoguć jer je uz njega stalno bio policajac.

Kako doznajemo iz bolničkih izvora, Marić je na HKP došao u svjesnom stanju, ni jednog trenutka nije gubio svijest i cijelo vrijeme pregleda na HKP-u bio je kontaktibilan. Razgovarao je s medicinskim osobljem i davao im sve potrebne informacije. Bio je smješten u boksu broj tri HKP-a, gdje su ga liječnici i medicinske sestre iza zavjese pregledavali.

Osim ozljede (hematoma) na glavi, na poleđini žute majice koju je Marić imao na sebi bio je vidljiv krvavi trag koji je ukazivao na napad.
Od dežurnih liječnika i medicinskih sestara iz KBC-a Split bilo je nemoguće dobiti bilo kakvu izjavu, vladao je "zakon omerte".

"Ja sam uvijek pošteno i strastveno sudio i vodio utakmice", navodno je jedna od rečenica koju je Bruno Marić rekao u razgovoru s bolničkim osobljem na HKP-u.

Da vrlo vjerojatno nisu u pitanju ozbiljnije ozljede i da je Bruno Marić očito imao sreće pokazuje činjenica da na HKP nije pozvan ni dežurni neurokirurg, koji bi zasigurno bio pozvan da je Marić imao teže ozljede glave ili da mu je dijagnosticiran potres mozga.

Inače, Bruno Marić je oko 19.30 sati pušten iz bolnice s velikim ovratnikom oko vrata. Odbio je hospitalizaciju te je u policijskom vozilu odveden na daljnju istragu napada.

Fotografiju na putu iz bolnice u policiju donosi Dalmatinski portal:

Linker
20. travanj 2024 17:36