Screenshot/Youtube
HOĆE LI BITI PREOKRETA?

GOSPODAR NOGOMETNOG 'ŽIVOTA I SMRTI' UDARIO ŠAKOM O STOL I ZAGRMIO: 'Prvaci smo mi!' - Vječna legenda ostaje bez senzacionalnog naslova?!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. svibanj 2017. 19:13

Prošlog vikenda je završeno rumunjsko prvenstvo. Viitorul i FCSB (bivša Steaua) ostali su bodovno poravnati, a naslov prvaka otišao je u ruke Viitorula - kluba u vlasništvu Gheorghea Hagija - najboljeg nogometaša u povijesti Rumunjske, popularno zvanog 'Maradona s Karpata'.

U Rumunjskoj se gledaju međusobni ogledi ukoliko dvije momčadi završe bodovno poravnate i upravo je tu došlo do spora. Naime, FCSB je bila bolja u tzv. regularnom dijelu sezone, a Viitorul u doigravanju. Pravila nalažu da se samo doigravanje uzima kao relevantno, pa je stoga Viitorul novi prvak.

No, gazda rumunjskog nogometa - Gigi Becali - odlučio je da to ne može tako. On ima neka svoja pravila i tvrdi da se trebaju gledati rezultati iz regularnog dijela i najavljuje odlazak na Sportski arbitražni sud u Laussanei gdje će potražiti 'pravdu'.

Za to vrijeme, u Viitorulu ga i ne doživljavaju previše.

- Znamo da su se neki uzrujali, ali mi smo sretni. Oni trebaju naučiti kako se gubi i ponašati poput odraslih ljudi - poručio je Hagi ljudima iz Bukurešta i klubu gdje je i sam ponikao te se kasnije prometnuo u najboljeg igrača, kako tadašnje Steaue, tako i reprezentacije Rumunjske s kojom je igrao Svjetska i Europska prvenstva.

I nakon nogometne karijere je bio u Steaui, ali je otišao 2009. godine zbog neslaganja s upravom i upravo je tada osnovao Viitorul. Dakle, u svega osam godina je ovaj klub došao od seoskih liga do najbolje ekipe u cijeloj državi i plasmana u Ligu prvaka. Fascinantan uspjeh i prava šamarčina bivšim suradnicima i praktično priča za filmska platna. No, još treba preživjeti posljednji udar gospodara državnog nogometa - Gigija Becalija koji neće stajati skrštenih ruku.

8 Sep 1999:  Gheorghe Hagi of Romania in action against Portugal during the European Championship qualifier at the Steaua Stadium in Bucharest, Romania. The game ended 1-1. \ Mandatory Credit: Phil Cole /Allsport
Mandatory Credit: Phil Cole /Allsport Getty Images / Getty Images

Linker
24. travanj 2024 16:30