Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
PRVO IME BILIH

HAJDUK KONAČNO IMA PRAVOG VLAŠIĆA I VLAŠIĆ KONAČNO IMA PRAVI HAJDUK Nikola više nije samo veiliki talent već upravo sada igra svoj najbolji nogomet!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 25. srpanj 2017. 10:14

Je li Nikola Vlašić dosegao željenu, visoku razinu forme? Legitimno je pitanje, ali i pozitivan odgovor nakon što smo na početku sezone odgledali tri nastupa 19-godišnjeg polivalentnog ofenzivca Bijelih.

Vlašić je dominirao zaprešićkim dvobojem, odigrao 45 minuta susreta na zaista iznimnom nivou. Pun je teren bio Vlašića, koji se probio po krilu priredivši prvi pogodak i potom zabio za vodstvo 2:0. Sve ono najbolje što zna i može - a to je osvajanje prostora i pomicanje igre prema suparničkim vratima - Vlašić je pokazao u Zaprešiću, a prethodno i u dva susreta s Levskim. U europskim je dvobojima nedostajao gol, falilo je konkretnijeg učinka da igra ne bi ostala upamćena samo po dojmu. Jer u Bugarskoj je također potvrdio koliko je tjelesno moćan, da u nekoliko koraka može s lakoćom osvojiti prostor i u trenu prenijeti igru pred protivnička vrata. Spona je između dviju linija, vezne i napadačke, a to je upravo pozicija koju mu je Carrillo namijenio. Stoga nije slučajno da Vlašić najbolji nogomet igra kod Španjolca.

U 21 utakmicu s Carrillom postigao je Vlašić pet pogodaka, a ukupno je prije toga, kod svih ostalih trenera, došao do brojke od šest pogodaka u 61 utakmicu. Jasno, nije sve u golovima; Vlašić se na početku sezone definitivno prometnuo u igrača za kojeg su na Poljudu stalno snivali da će imati u tom 19-godišnjaku. Igrača koji donosi razliku na terenu i trenutno igra najbolje otvaranje sezone. U četvrtom ljetu u Hajduku...

Linker
26. travanj 2024 00:37