REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS
SVE BLIŽE PRVOM MJESTU

HOĆE LI NAJBOLJI ISPISATI POVIJEST? Ronaldo se jučerašnjim pogotkom približio svevremenskoj legendi - još samo deset...

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 25. lipanj 2017. 18:22

Kada je u pitanju službeno najbolji nogometaš svijeta, sve je moguće. Cristiano Ronaldo lakoćom zabija i oduševljava publiku, a golom protiv Novog Zelanda na Kupu Konfederacija približio se jednom rekordu.

Naime, bio mu je to 75. pogodak za reprezentaciju čime se izjednačio s nekadašnjim mađarskim igračem Sandorom Kocsisem po broju golova za reprezentaciji. Bolji od Ronalda i Kocsisa, na listi svih vremena, samo je Ferenc Puskas - legenda svjetskog nogometa koja je svojevremeno nastupala za Španjolsku i Mađarsku.

Ronaldo je Novozelanđanima zabio u 33. minuti iz jedanaesterca i uveo ekipu u polufinale, a nije nemoguće da jednog dana i prestigne Puskasa: on drži prvo mjesto s 84 pogotka, devet više od sjajnog Portugalca, ali Ronaldo još ima vremena pred sobom i bit će zanimljivo vidjeti može li ga preskočiti.


Cristiano Ronaldo Goal

Prilike će zasigurno biti, prva sljedeća je već u srijedu kada se igra polufinale, a potom ostaje još jedna - za 3. mjesto ili finale, ovisno naravno o ishodu polufinala...

Također, najesen se nastavljaju europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a sjajna portugalska generacija, ovjenčana titulom europskih prvaka prije samo godinu dana, imat će što za reći. Na 'meniju' su redom Farski Otoci, Mađarska, Andora i Švicarska, a svakako vrijedi napomenuti da je Ronaldo trenutačno najbolji strijelac kvalifikacija zajedno s Poljakom Robertom Lewandowskim.

Maestralni Ronaldo očito se dobro osjeća, spreman je kao zapeta puška, za pogotke je uvijek spreman... Inače, u 75 pogodaka 'ugrađena' su tri hat-tricka, jedan 'poker' pogodaka te čak 13 'duplih', dok je ostalih 36 golova dolazilo po jedan na utakmici. Armeniji, Latviji i Švedskoj je zabijao najčešće (pet puta), a sa po četiri pogotka je počastio kolege iz Andore, Estonije i Nizozemske.

Matirao je ukupno 33 reprezentacije, ali, zanimljivo, baš nikada nije zabio niti jednoj od zemalja iz takozvanih Liga petice: Španjolskoj, Njemačkoj, Engleskoj, Francuskoj i Italiji. Hrvatskoj je zabio jednom, bilo je to u Ženevi 2013. godine u prijateljskoj utakmici (1:0).

LISTA NAJBOLJIH STRIJELACA U NACIONALNOM DRESU

1. Ferenc PUSKAS (Mađarska, Španjolska) 84

2. Sandor KOCSIS (Mađarska) 75

3. Cristiano RONALDO (Portugal) 75

4. Miroslav KLOSE (Njemačka) 71

5. Gerd MULLER (Njemačka) 68

6. Robbie KEANE (R.Irska) 68

7. Zlatan IBRAHIMOVIĆ (Švedska) 62

8. Imre SCHLOSSER (Mađarska) 59

9. David VILLA (Španjolska) 59

10. Jan KOLLER (Češka) 55

Linker
18. travanj 2024 21:36