Nenad Dugi / CROPIX
VELIKAN KRANJJČEVIĆEVE

HRVATSKI NOGOMET ZAVIJEN U CRNO Umro je jedan od najvećih nogometaša Zagreba, Željko Smolek

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2016. 12:08

Nogometna Hrvatska zavijena je u crno. Umro je Željko Smolek. Uzrok smrti prilično je tragičan: Naime, Smolek je bio potpuno zdrav, ali ga je na otoku Pagu u usnu ubola osa, na čiji je ubod alergičan. Nakon uboda, nažalost, nije odmah potražio liječničku pomoć, no ubrzo mu je pozlilo i srušio se u kupaonici. Nažalost, nije mu bilo spasa. Alergijska reakcija brzo je uznapredovala te zaustavila rad srca velikog nogometaša u 64. godini života...

Rođen 1952. godine, Željko Smolek Koka izrastao je na zagrebačkim travnjacima u jednog od najboljih zagrebačkih nogometaša. Nastupao za zagrebački Kemičar (1967–69) i NK Zagreb (1969–84), za koji je odigrao 670 utakmica.

Željko Koka Smolek istinska je legenda kluba iz Ulice pjesnika, u klubu je kao igrač, trener i funkcionar proveo 35 godina. Zbog njega i njegove generacije koja je igrala u razdoblju od 1969. do 1984 godine nekad se hrlilo u Kranjčevićevu.

Član nadarene generacije koja je izborila ulazak u I. ligu. Prodorno lijevo krilo, dobar dribler, brz, točna centaršuta. Nakon igračke karijere ostao u klubu na raznim dužnostima kao trener i djelatnik. Bio je i ostao legenda Zagreba.

Linker
23. travanj 2024 06:52