David Ramos/Getty Images / Getty Images
ODABIR ŽIVOTA

HRVATSKI REPREZENTATIVCI IŠČEKUJU NEOBIČNO POJAČANJE Koju će državu odabrati jedna od nadolazećih zvijezdi europskog nogometa?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2017. 21:07

Inaki Williams, 22-godišnji ofenzivac Athletic Bilbaa, mogao bi ostvariti transfer na ljeto, a kao moguće destinacije spominju se Juventus, Liverpool i Borussia Dortmund pišu španjolski mediji.

Williams je postigao dva pogotka i pridodao šest asistencija za baskijski klub u Primeri ove sezone, dok bi odšteta trebala iznositi čak 50 milijuna era, za pomalo atipičnog Baska. Zanimljivo, Williams je rođen u Gani i jedini je crnoputi igrač u Athleticu trenutačno, ako ne i u cijeloj povijesti kluba.

Osnovna pozicija mu je desno krilo, a s obzirom da je Athletic sklon odbijati ponude za svoje igrače, čak i kad su jako izdašne, vrlo je vjerojatno da će bilo koji zainteresirani klub morati izdvojiti puni iznos za aktivaciju odštetne klauzule koja iznosi spomenutih 50 milijuna eura.

U svakom slučaju, Williams bi mogao promijeniti klub, a hoće li u društvo Juventusovih Mandžukića i Pjace, Lovrenu u Liverpool, ili će u neki drugi klub ili državu, znat će se u idućim mjesecima.

Linker
19. travanj 2024 10:05