REUTERS
KRUH SA SEDAM KORA

HRVATSKI TRENER BAŠ POPUT RANIERIJA Zamalo je senzacionalno pokorio HNL, pa dobio otkaz: 'Mislili smo da možemo pobijediti Crvenu zvezdu...'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. veljača 2017. 11:12

Od junaka do otkaza kratak je put, ako ste trener. U Hrvatskoj je vrlo sličnu sudbinu kao Ranieri doživio Srećko Bogdan. Čeči je s Interom 2005. bio hit, osvojili su drugo mjesto, izgubili titulu u izravnoj utakmici s Hajdukom, a u sljedećoj sezoni nakon nekoliko loših rezultata dobio je otkaz. I zapravo više se nikad nije vratio na te razine. Ni on ni klub.

O Ranieriju Bogdan kaže:

- Budući da je otišao samo jedan bitan igrač, ne bi smjela biti takva razlika u kvaliteti igre. Činjenica je da momčad ne funkcionira na terenu, da imaju slabe rezultate, i onda je normalno da ne mogu mijenjati igrače nego da otkažu treneru. Lani su zablistali, iskoristili što su bili autsajderi, tada nitko na njih nije računao, igrali su bez opterećenja. Sada su ipak engleski prvaci, svi ih drugačije gledaju, protivnici su agresivniji protiv Leicestera, a oni se nisu snašli.

Držite da je otkaz bila neminovnost?

- Takav je trenerski posao, ako nemaš rezultat, prvi tko gubi glavu je trener.

I vama se vrlo slično dogodilo 2005. godine.

- Tada smo mislili da možemo pobijediti Crvenu zvezdu u Beogradu u Kupu UEFA, doživjeli smo malo lošiji start. Iako, mislim da bismo ostali u Prvoj ligi da sam ja da kraja sezone vodio momčad. Doista ima poveznica između Intera u ono doba i Leicestera sada, premda nama je otišao Ćorluka i još neki igrači, ekipa nije bila ista, nismo imali jednaku kvalitetu, a od stare slave se ne živi. Na kraju u toj sezoni Inter je ispao iz Lige, pa sam se vratio u drugoj ligi, nakon Svjetskog prvenstva u Njemačkoj - zaključio je Bogdan.

Hm, nije baš zgodna komparacija za Leicester koji se svakako mora pobrinuti da sličnost s Interom ne ode do - ispadanja!

Linker
24. travanj 2024 22:50