REUTERS/Sergio Perez Livepic / REUTERS
NAKON 18 GODINA

IRSKA LEGENDA ODLAZI U ZASLUŽENU MIROVINU 'Sjajno putovanje, uživao sam u svakom trenutku'

Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2016. 22:22

Irski 36-godišnji nogometaš Robbie Keane objavio je u srijedu da će prijateljska utakmica protiv reprezentacije Omana, koja je na rasporedu 31. kolovoza u Dublinu, biti njegov oproštajni nastup u dresu izabrane vrste.

Irski izbornik Martin O'Neill prvotno je stavio Keanea na popis kandidata za utakmicu s Omanom i kvalifikacijski sraz sa Srbijom 5. rujna, ali napadač LA Galaxyja je odlučio završiti svoju reprezentativnu karijeru bez sudjelovanja u novom kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2018.

Keane je za Irsku odigrao 145 utakmica i najbolji je strijelac u povijesti reprezentacije sa 67 pogodaka. Nekada je bio redovno član udarne postave, a izbornik O'Neill ga je na nedavnom Europskom prvenstvu u Francuskoj koristio kao zamjenu u dvobojima sa Švedskom i Belgijom.

- Bilo je to sjajno putovanje za mene, koje je trajalo više od 18 godina, još od debija u irskom dresu 1998. godine. Uživao sam u svakom trenutku. Za mene je bila velika čast što sam više od deset godina nosio kapetansku vrpcu - izjavio je Keane prilikom objave o oproštaju od reprezentativnog dresa.

Linker
20. travanj 2024 16:17