CROPIX
ZA SAM KRAJ KVALIFIKACIJA

IZNENAĐENJE U MAKSIMIRU - MODRIMA STIGAO NEOČEKIVANI E-MAIL IZ MAKEDONIJE Dinamov povratnik ekspresno pozvan u reprezentaciju!

IZNENAĐENJE Neočekivan e-mail stigao jučer u maksimirske kancelarije  iz Skoplja
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 20. rujan 2017. 21:53

Neočekivan e-mail stigao je jučer u Maksimir iz Skoplja. Naime, makedonski izbornik Igro Angelovski za posljednju kvalifikacijsku utakmicu za SP pozvao je Arijana Ademija!

Ne bi, naravno, u tome bilo ništa čudno da Ademi nije već dvije godine izvan travnjaka zbog pozitivnog doping-testa, no Makedonija, reprezentacija za koju je igrao prije nesretnog događaja, očito ga željno očekuje.

Zanimljivo, Makedoncima su još preostali dvoboji protiv Italije u Torinu 6. listopada te protiv Lihtenštajna 9. listopada. S obzirom na to da Ademiju suspenzija istječe 7. listopada, neće imati čast nogometu se vratiti u Torinu, u dvoboju s Italijom, već bi se taj veliki povratak mogao, neplanirano, dogoditi na travnjaku u Strumici protiv Lihtenštajna.

Dakako, ne treba očekivati Ademija ni u toj utakmici u punom pogonu, teško da će moći odigrati puno minuta, premda, znajući njegov karakter i želju za povratkom, nije nemoguće i da odigra čitav susret. No realnije je očekivati 20-30 minuta za prvi put, uz ovacije s tribina i jak medijski odjek. A i s nogometne strane gledano, Lihtenštajn je možda idealan protivnik za probijanje leda, bolje nego da odmah ide u boj protiv jačih momčadi.

Dinamo nije glavni

No treba vidjet i kako će reagirati Dinamo, ima li maksimirski klub nešto protiv takvog Ademijeva povratka. Naravno, Dinamo ga ne može ne pustiti niti mu zabraniti odlazak u reprezentaciju jer je riječ o službenom terminu, ali Modri, teoretski, mogu zamoliti Makedonce da ne inzistiraju na njegovu dolasku, da se on dokraja spremi, po programu odradi sve treninge sa svojim klubom i onda se službeno vrati nogometu 14. listopada, u dvoboju s Osijekom u Maksimiru. Tako su u Dinamu planirali, sad bi poziv u Makedoniju mogao pokvariti plan.

Inače, što se Ademija tiče, on je sad u punom treningu. Radi s momčadi, ne više po posebnom programu, kako i sam trener Mario Cvitanović stalno ističe, napreduje bolje od očekivanja.

- Svi jedva čekamo njegov povratak, on najviše. Stvarno me iznenadilo kako izgleda na treninzima - rekao je već nekoliko puta Dinamov trener, siguran da će uskoro dobiti pravo pojačanje.

Vidjet ćemo uskoro hoće li Ademi otići na reprezentativnu akciju ili će ostati trenirati u Maksimiru, da se njega pita, pretpostavljamo da bi najradije da već danas može zaigrati u Kupu. Kako god, trenutak povratka se bliži - Lihtenštajn ili Osijek, pitanje je sad.

Inače, dosad je za Makedoniju odigrao četiri utakmice, zabio je i jedan pogodak, u dvoboju protiv Slovačke. Možda ni za Dinamo ne bi bilo loše da “osjeti loptu” protiv Lihtenštajna, povratak u Dinamovu dresu protiv Osijeka ionako će biti nešto posebno.

Linker
25. travanj 2024 14:36