David Ramos/Getty Images
VELIKA OČEKIVANJA

'JAKO MI FALI, POSEBAN JE' Ivan Rakitić o životu u Barci nakon odlaska velikog Brazilca: 'S Valverdeom ćemo biti prava stvar!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. rujan 2017. 12:59

Ivan Rakitić u novoj sezoni mora igrati bez jednog od najdražih suigrača, Neymara, no raduje se zbog dolaska njegove zamjene, Dembelea.

Kakav je život u Barceloni bez Neymara, koliko nedostaje vama osobno, a i inače ekipi?

- Pa da budem iskren, meni osobno jako puno fali. Ne samo zato što je jedan od najboljih igrača na svijetu, nego je i kao osoba poseban. Bili smo jako bliski, vidjelo se po tome koliko smo se družili u slobodno vrijeme. Na terenu nam je dao kvalitetu, ali ništa, još mu jednom mogu samo poželjeti svu sreću ovog svijeta, ako se susretnemo u Ligi prvaka, nadam se da mu neće biti dobro, ali osim toga neka uživa i bude uspješan. Nadam se da je sretan i zadovoljan odlukom koju je donio. Podržavam ga kao prijatelja, a što se ostalog tiče, borit ćemo se bude li trebalo.

Kakav je dojam ostavio Ousmane Dembele?

- Ne da je talentiran momak nego i iznad toga. Ima svu kvalitetu koju treba za Barcelonu, mogu samo čestitati našoj upravi na tome što su ga doveli. Naravno da nije lako odmah ući u ekipu, trebat će mu malo vremena. Pomoći ćemo mu koliko budemo mogli, zaželjeli smo mu doborodošlicu, nadam se da se osjeća ugodno. Imat ćemo vremena uživati u njegovoj igri.

U Superkupu ste dvaput poraženi od Reala, koji je djelovao dominantno. Je li to konačna istina ili Barcelona može osvojiti Ligu prvaka ili Primeru?

- U tom je trenutku sigurno bilo tako, bili su bolji, treba im čestitati. To je nogomet, u prvoj smo utakmici bili jako ozbiljni, mali detalji sve okrenu. Oni su nam iz kontri zabili dva gola. Isto u Madridu, prvi ti šut bude možda i najljepši gol u mjesecu, no zaslužili su. Došle su nove prilike da se pripremimo, da vratimo snagu i miris pobjede. To se dogodilo, mislim da idemo jako kvalitetnim putem, uz pojačanja koja su nam stigla bit ćemo još bolji. U sva ćemo tri natjecanja biti maksimalno spremni i jako težak suparnik svima. Idemo korak po korak, čeka nas Juventus i želimo odmah dokazati da smo spremni.

Vjerujete da možete nadoknaditi Neymara, biti jednako moćni?

- To moramo dokazati. Što mislim ja ili netko drugi, ne vrijedi ništa. Naravno da bismo svi htjeli da je ostao, ali tako je odlučio. Moramo ga zaboraviti, ne govoriti više o njemu. To je prilika da se skupimo još više i kao momčad budemo još jači.

Je li vam Messi što kazao nakon Neymarova bijega?

- Ne. On govori na travnjaku, već godinama, svima ja jasno da nam je najvažniji igrač. Dakako da ćemo biti snažniji kad je on u ritmu u kakvom je sada.

Ernesto Valverde novi je trener, je li unio neke promjene?

- Je. No da uzmeš stotinu trenera, svaki će biti drugačiji, tako je i on donio svoje ideje i svoj stil. Bit će to prava stvar.

Koliko vam je bitan dvoboj s Juventusom u utorak?

- Jest prva utakmica, ali ljepše je krenuti u Ligi prvaka s pobjedom nego da to bude drugačije. Znamo da će biti jako teško, jedni i drugi smo tek na početku, možda bismo više voljeli da taj susret bude za mjesec-dva, ali što je tu je. Skupina je vrlo zahtjevna. Prošle smo sezone jako loše prošli s njima, želimo im vratiti.

Linker
18. travanj 2024 19:36