REUTERS
VELIKAN NA VRATIMA

JEDAN OD NAJVEĆIH SVIH VREMENA POGAZIO OBEĆANJE I ODUŠEVIO NAVIJAČE Leo Messi ga kriv ni dužan umalo koštao karijere, a nije mu zabio pogodak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2017. 21:31

Juventusov Gianluigi Buffon u svojoj je 22-godišnjoj karijeri odigrao više od 1000 utakmica i slovi kao jedan od najvećih vratara svih vremena. Ovaj nogometni veteran je u svojoj 39 godini života, ali i dalje ne prestaje oduševljavati navijače diljem svijeta svojim bravurama.

Ipak, ovaj legendarni Talijan prošlog je mjeseca obećao kako će se objesiti kopačke o klin ukoliko se dogodi jedna stvar. Bio je to hrabar potez Buffona koji je kazao kako odlazi iz nogometa ukoliko ne primi pogodak od Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka.

Naime, Gigi se može pohvaliti kako u svojoj karijeri još uvijek nije primio pogodak od Lea Messija. Svakako postignuće kojom se ne može pohvaliti većina vrhunskih vratara.

- Obećao sam se povući iz nogometa na kraju sezone ako u dvije utakmice protiv Barcelone ne primim pogodak - kazao je Buffon za Sky Sport Italiju.

Ali, legenda je ipak odlučila povući svoje obećanje na opće oduševljenje svih monih mkoji cijene i poštuju lik i djelo ovog sjajnog vratara.

- Rekao sam to predsjedniku Juventusa, a on mi je odgovorio kako svatko od nas ponekad kaže glupost, ali kako se ne trebam ništa brinuti i da samo nastavim s radom. Tako da sam trebao povući obećanje. Bilo mi je drago što mi Španjolci nisu zabili pogodak, ali za to je bila zaslužna čitava momčad. Cijela obrana i svi koji su tu utakmicu dali sve od sebe.

Linker
23. travanj 2024 23:34