Miljenko Karacic / SN
'RADI SE O BESMISLICAMA'

KAKO SU HRVATSKI HEROJI PREKO NOĆI POSTALI PREVARANTI? Otkrivamo što se točno dogodilo u slučaju koji je uzdrmao HR nogomet: 'To su gnjusne otpužbe!'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 20. prosinac 2016. 09:11

Prije tri mjeseca bili su heroji, no preko noći Hrvati na Malti postali su prevaranti. U nedjelju je na Malti, naime, grunula priča kako su bivši trener tamošnje Birkirkare Dražen Besek te golman Miroslav Koprić prodavali utakmice, a potom privedeni na ispitivanje.

Naravno, vijest je izazvala ogromnu pažnju u Hrvatskoj...

- Ne znam što reći, osim da me ništa ne šokira kada je tamošnji nogomet u pitanju - na prvu će nam Dražen Besek, koji je prije mjesec dana završio svoju maltešku avanturu.

- Naravno da se radi o besmislicama i pričama kojima tamo peru svoje grijehe. Radio sam na mnogo mjesta, ali Birkirkara je definitivno najneprofesionalniji klub u kojemu sam bio. Dok smo nizali senzacije, poput izbacivanja Heartsa iz Europe, sve je bilo sjajno, ali tada su u klubu pomislili kako bismo se trebali prošetati kroz prvenstvo i u prosincu osigurati naslov. Naravno da to tako ne ide, ali čim smo ispali iz Kupa i tome dodali prvenstveni poraz, prije mjesec dana samo mi je rečeno da sam dobio otkaz, bez papira, obrazloženja, ičega. Otišao sam čistoga obraza, uostalom gdje god sam radio, bio sam predvodnik ideje o čistom nogometu. Zgrožen sam, kako ne, ali kažem, ne čudi me što se danas priča o ovakvim opačinama, jer oni čiste svoj obraz. Konačno, ja sam doma, u Hrvatskoj i nikakve veze nemam s tim gnjusnim optužbama, a isto tako vjerujem da je Koprić samo kolateralna žrtva - zaključio je u dahu Besek.

Velika Gorica, 120914.
Gradski stadion.
Utakmica druge HNL, prvenstveni susret, Velika gorica - Rudes. 
Na fotografiji: golman Miroslav Kopric, Matija Mihalj (21).
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Do Miroslava Koprića nismo uspjeli doći, no prema svemu što je objavljeno u medijima, taj varaždinski vratar usred Mediterana proživljava užas.

- Klupski predsjednik Adrian Della i još šestorica ljudi su me oteli i odveli u garažu u obližnjem gradu tražeći od mene da im odam imena osoba koje su sa mnom sudjelovale u namještanju sporne utakmice - rekao je Koprić za nogometplus.net.

- Kako nisam sudjelovao ni u kakvom namještanju, rekao sam im da se slobodno obrate organima reda, zatim su mi uzeli dva mobitela i laptop te priprijetili da će ih odnijeti na policiju.

Birkirkara je u priopćenju negirala umiješanost u priču, ali je potvrdila kako su iznesene određene lažne optužbe, te dodala kako ima puno povjerenje u sadašnjeg trenera Nikolu Jaroša koji je nekada bio Besekov pomoćnik.

Linker
18. travanj 2024 10:14