Getty Images
KAO I ROMARIO

KAKO TOG ČOVJEKA UOPĆE VOLJETI JOŠ I VIŠE? Suigrač otkrio kako su izgledali Ronaldinhovi dani u Parizu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. rujan 2016. 16:41

Ronaldinho uopće nije trenirao tijekom tjedna – samo bi se pojavio na treningu u petak pred utakmicu. Mislim da je želio biti kao Romario, koji je također izlazio gotovo svaku večer, ali nije imao uspjeha kao on. S druge strane, mislim da je ludost da igrač s takvim talentom ima takav stav", rekao je Jerome Leroy, Ronaldinhov suigrač iz PSG-a. "Čudesno da je uspio s takvim stilom života napraviti takvu karijeru,. Ali opet, to je Dinho. On je mogao sve..."

Ali bez obzira na takkav život, Dinho je svjetsku slavu stekao upravo u Parizu, prije nego što je potvrdio klasu i zaradio zvanje najdarovitijeg nogometaša ikada, kada je prešao u Barcelonu.

Sa Kataloncima je osvojio dvije La Lige, Ligu prvaka i dva Superkupa Španjolske, bio je prvak države i sa Milanom, Flamengom i Atletico Mineirom, s PSG-om stigao je do Intertoto Kupa, dok se od mnoštva indivudualnih priznanja ističe 'Zlatna lopta' 2005.

S druge strane, u dresu Brazila postao je prvak svijeta u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine, a ima i trofej Copa Amerike i Kupa Konfederacija.

Linker
25. travanj 2024 15:37