Foto: Damir Krajac / CROPIX
'SADA JE DOSTA BOLJE'

KONAČNO DOBRE VIJESTI S RUJEVICE Ključni igrač Rijeke oporavlja se brže od očekivanog: Mogao bi biti spreman za veliki susret u borbi za Ligu prvaka!

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 15. kolovoz 2017. 13:17

Hoće li Mario Gavranović biti spreman za utakmicu u Pireju? Gotovo da nema navijača Rijeke koji si uoči gostovanja Bijelih u Grčkoj neće postaviti ovo pitanje. Odgovor smo potražili kod osobe koja ga najpreciznije može dati…

- Sada je dosta bolje, ali ne bih se zaletavao sa zaključcima da se još ne ureknem. Vidjet ćemo na ovih posljednjih nekoliko treninga kako će aduktor reagirati. Meni je drago što se dobro osjećam, nadam se da ću svakim danom podizati intenzitet treninga i da ću do srijede biti u dobrom stanju - kaže Mario Gavranović, napadač Rijeke kojeg ne napušta optimizam kada je riječ o nastupu u srijedu.

Možda Olympiacos bude prilika i za povratak golovima. Nakon što je Slaven Belupo propustio zbog ozljede Gavranović je zabio u nizu Rudešu, TNS-u i Salzburgu, pa su on i momčad stali.

- Nitko sretniji od mene da bude tako, ali znamo kakav nam suparnik stoji na drugoj strani u ovoj prvoj idućoj utakmici. Problem realizacije? Otkako sam ja u Rijeci ne sjećam se da smo imali čak tri utakmice u nizu u kojima nismo postigli pogodak i nema tu puno pametovanja nego idemo to popraviti.

A golgeterski učinak svakako je i prvi preduvjet za promjenu ishoda utakmice kakvi su bili protiv Osijeka i Dinama. Ipak, u riječkoj svlačionici su više doživljeni kao splet nesretnih okolnosti nego naznaka neke rezultatske krize.

- Mislim da nismo odigrali toliko loše da bismo trebali govoriti o krizi. Imali smo dvije teške utakmice u kojima neki detalji nisu išli na našu stranu, pa to ne treba biti razlog da prestanemo vjerovati u naše mogućnosti i kvalitete. Uvjeren sam da imamo momčad s kojom možemo ostvariti dobar rezultat protiv bilo kojeg suparnika.

Šefu nije lako

Možda je potrebno i samo malo više vremena za uigravanje jer kada se odlascima Andrijaševića, Bezjaka i Ristovskog nadoveže koji izostanak zbog ozljeda ili kartona Rijeka, je sasvim nova momčad u odnosu na prije nekoliko mjeseci.

- Nije lako ući u momčad koja je prošle sezone izgledala tako dobro. Treba dati vremena novim igračima da se uklope u naš stil igre, prihvate neke automatizme… Mali je problem što uslijed nekih izostanaka šefu nije lako složiti momčad koja će na europskoj razini, a Dinamo je momčad tog ranga, moći parirati. HNL još može istrpjeti neke stvari, ali za Europu bi bilo dobro da budemo svi spremni, da Olympiacosu možemo suprotstaviti kvalitetnu momčad.

Kada je riječ o utakmici u Pireju, Gavranović ističe da Rijeka mora imati isti cilj kao i kada je gostovala kod Red Bulla.

- Znamo da je Olympiacos favorit, da ima veće mogućnosti i puno skuplju momčad nego Rijeka, ali na kraju igra 11 njihovih protiv 11 naših. Pokušat ćemo napraviti ono što smo napravili i protiv Salzburga, recept je zabiti pogodak u gostima pa s pozitivnim rezultatom dočekati uzvrat na Rujevici. Mislim da nismo momčad koja se zna samo braniti, pokazali smo više puta da možemo dobro izgledati protiv jakih momčadi. Ključno će biti što manje griješiti i potrošiti se do kraja za svaki duel jer Europa sve ostalo ne prašta.

To me inspirira

Možda prilika Rijeke može biti to što nema pritiska, što svi Bijele vide kao autsajdera, odnosno što je osigurana Europa.

- S jedne strane možemo reći da ima manje pritiska, ali mislim da mi čak bolje igramo kada imamo pritisak, kada osjetimo tenziju jer znamo da možemo. Siguran sam da će i trener usaditi u glave igrača da možemo napraviti nešto što bi moglo ispisati jako lijepu priču, ja vjerujem svakom suigraču u svlačionici i bez obzira na sve moramo ići u utakmicu s razmišljanjem da možemo slaviti u tom dvoboju.

Bez obzira na neke odlaske ili izostanke, Rijeka je protiv Salzburga u dvije utakmice pokazala i da zna odigrati na rezultat. Sada će biti važno i izdržati tu vruću atmosferu Karaiskakisa.

- Samo ideja da postignemo pogodak i ostvarimo pozitivan rezultat može biti put do cilja. Naravno, Olympiacos će imati tu veliku prednost svojih navijača, ali to nije nešto o čemu treba previše razmišljati. Neki u svlačionici možda nisu igrali u takvom ambijentu, ali meni to nije opterećenje, nego nešto što me još više inspirira - zaključio je Mario Gavranović.

Linker
16. travanj 2024 23:03