Screenshot: ESPN
ŠTO JE PJESNIK HTIO REĆI

LEGENDARNI TRENER OTKRIO TAJNU KONTROVERZNE FOTOGRAFIJE S MODRIĆEM KOJA I DANAS MAMI OSMIJEH 'Nisam Luki pokazao srednji prst'

Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 14. listopad 2016. 01:29

Kakav će utjecaj tehnologija imati na nogomet u budućnosti, hoće li promijeniti rad sudaca, te što će to u konačnici značiti za gledatelja? Samo su neka od pitanja na koja je odgovor ponudio Harry Redknapp.

Legendarni britanski trener koji u svojoj karijeri ima više od 1500 utakmica bio je jedan od gostiju na dvodnevnoj konferenciji u Umagu u organizaciji Combisa.

- Kada sam prije 55 godina ušao u nogomet nije bilo ničega. Jednostavno smo u svaku utakmicu ulazili misleći samo na svoju igru. Tehnologija nam omogućuje da analiziramo suparnike do detalja. Postala je ključan faktor u pripremi taktike, fizičkih sposobnosti igrača, ali i ispravljanja pogrešaka. Primjerice, ponekad u poluvremenu možete izvrtjeti snimku i igraču pokazati gdje griješi, no, ne smijemo upasti u zamku. Preveliki upliv tehnologije mogao bi izazvati suprotan efekt - istaknuo je Redknapp i kao dobar primjer naveo elektronski sustav kojim se kontrolira je li lopta uistinu ušla u gol.

- Da smo to imali 1966. u finalu između Engleske i Njemačke izbjegli bismo puno polemika. Mislim da korištenje snimaka i elektronskih simulacija treba ograničiti na kazneni prostor kod odluka da li se radi o prekršaju za kazneni udarac ili zaleđu. Pritom ne smijemo zaboraviti ljudski kontakt. Motivacija je izuzetno važna. Svi mi volimo čuti pohvale za ono što smo dobro učinili - naglasio je Redknapp i prisjetio se hrvatskih igrača koje je imao u svojim klubovima.

- Imao sam zadovoljstvo trenirati čak osmoricu i za njih imam samo riječi pohvale. Svatko od njih bio je vrhunski profesionalac, a bili su i izuzetni ljudi. To ne govorim zato jer sam trenutno u Hrvatskoj. Govorio sam to bezbroj puta i u Engleskoj. Doista je nevjerojatno kako Hrvatska uvijek izbaci vrhunske igrače - ustvrdio je i objasnio fotografiju iz 2011. godine i vremena Tottenhama koja se često prikazivala po internetu.

- Malo je ispalo nezgodno, ali nisam Luki pokazao 'srednjaka'. Nisam na njega morao ni glas povisiti koliko je bio dobar. Upozoravao sam ga da mora zauzeti poziciju iza srednjeg igrača - pojasnio je Redknapp.

Linker
20. travanj 2024 01:10